Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δηλώσεις των Φιναλίστ του Τελικού



        Την παραμονή του  Τελικού του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος, οι δύο αρχηγοί των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον αυριανό αγώνα βρέθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για να φωτογραφηθούν με το κύπελο του Πρωταθλητή και να παρουσιάσουν κάποιες από τις σκέψεις των ιδίων και των ομάδων τους σχετικά με τον αγώνα αυτό .


Ο Στέργιο Λέντης (Ηλεκτρολόγοι) και ο Λεωνίδας Πράττος (Πολιτικοί Μηχανικοί) με το κύπελο του Πρωταθλητή.


     Οι δύο αρχηγοί οι οποίοι είναι τελειόφοιτοι στα Τμήματά τους, ρωτήθηκαν για την προσπάθεια των ομάδων τους όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, για τα πρώτα χρόνια συμμετοχής τους στην διοργάνωση, πώς έφτασαν να είναι οι υπεύθυνοι οργάνωσης της ομάδας, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να στήνεται και να διατηρείται μία ομάδα στο Πρωτάθλημα αυτό και αρκετά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.


        Πώς ασχοληθήκατε πρώτη φορά με το Πρωτάθλημα μπάσκετ του ΑΠΘ ;

 Στέργιος Λέντης (Ηλεκτρολόγοι Μ.Μ.Υ) :  Κάποιος εκτός της Σχολής μου με ενημέρωσε ότι υπάρχει η διοργάνωση αυτή και έτσι απευθύνθηκα στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο για να πάρω πληροφορίες. Εκεί με έφεραν σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο φοιτητή της ομάδας μας και έτσι έγινα και εγώ μέλος της.

 Λεωνίδας Πράττος (Πολιτικοί Μηχανικοί) : Εγώ ενδιαφέρθηκα προσωπικά και έψαξα να βρω τον υπεύθυνο των Πολιτικών Μηχανικών. Αφού τον βρήκα μιλήσαμε και άρχισα να συμμετέχω στους αγώνες της ομάδας.


            Κάθε ομάδα έχει έναν φοιτητή ως Υπεύθυνο Επικοινωνίας,  που είναι ο σύνδεσμος των παικτών με τους διοργανωτές του Πρωταθλήματος.  Εσείς είστε από τους παλιότερους Υπεύθυνους και θεωρείστε και από τους πιο αποτελεσματικούς σε θέματα οργάνωσης ομάδας. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη θέση και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό που κάνετε;

Λεωνίδας Πράττος     Όταν αποφοίτησε ο προηγούμενος Υπεύθυνος της ομάδας μας αποφάσισα να αναλάβω εγώ την υποχρέωση αυτή. Στην αρχή δεν ήταν τόσο εύκολο καθώς δεν είχα την ίδια εμπειρία με σήμερα. Όμως η προσωπική επαφή που έχουμε οι συμπαίκτες-συμφοιτητές μεταξύ μας, μας διευκολύνει στο να έχουμε καλή επικοινωνία ώστε να συνεννοούμαστε ευκολότερα και να αποφασίσουμε πιο γρήγορα. Για εμάς η παρέα αυτή της ομάδας δε σταματάει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, καθώς συναντιόμαστε συχνά είτε για να παίξουμε μπάσκετ, είτε εκτός γηπέδου.

Στέργιος Λέντης     Όσο ήμουν απλώς μέλος της ομάδας, ο συμπαίκτης  μας που ήταν Υπεύθυνος είχε βάλει όλα τα παιδιά στη διαδικασία της συμμετοχής στις υποχρεώσεις της ομάδας. Ακόμα και τα παιδιά που δεν έπαιζαν αρκετά θέλανε να ασχοληθούνε. Το κλίμα της ομάδας μας είναι πολύ καλό και για αυτό φροντίζουν κυρίως οι παλιότεροι παίκτες. Αρκετές φορές  πηγαίνουμε όλοι μαζί για καφέ ή φαγητό. Όπως είπε ο Λεωνίδας η σχέση μας είναι πρώτα απ' όλα φιλική.






  Με ποιο τρόπο στελεχώνετε την ομάδα σας κάθε Σεπτέμβριο που ξεκινάει η ακαδημαϊκή χρονιά;

Στέργιος Λέντης &  Λεωνίδας Πράττος  Η ομάδα μας έχει έναν βασικό κορμό που αποτελείται από παιδιά που συμμετέχουν αρκετά χρόνια στους αγώνες και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Μας ενδιαφέρει όμως η ομάδα να συμπληρώνεται και με καινούργιους παίκτες καθώς κάθε χρόνο υπάρχουν και κάποιοι που αποφοιτούν. Φροντίζουμε να βγάζουμε ανακοινώσεις στη Σχολή μας, αλλά  επίσης ενημερώνουμε και ψάχνουμε μέσω των φίλων και των γνωστών μας. Επικοινωνούνε όμως μαζί μας και παιδιά που μαθαίνουν για το Πρωτάθλημα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.





  Φτάσαμε πλέον μία μέρα πριν από τον Τελικό. Τι σημαίνει για εσάς και την ομάδα σας η συμμετοχή στον αγώνα αυτό;

Στέργιος Λέντης  Για εμάς είναι η τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή σε Final Four και η τρίτη σε Τελικό. Έχουμε κατακτήσει τρία μετάλλια ,δύο ασημένια και ένα χάλκινο, αλλά αυτό που μας λείπει είναι το χρυσό και το κύπελο του Πρωταθλητή ! Ιδίως σε κάποια παιδιά που φέτος τελειώνουμε τις σπουδές μας και δε θα έχουμε άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση.

Λεωνίδας Πράττος  Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για εμάς. Έχουμε και εμείς τελειόφοιτους που δε θα παίξουν άλλη φορά στη διοργάνωση αυτή και ξέρουμε ότι είναι η τελευταία φορά που μπορεί να παίξουνε σε Τελικό. Τα προηγούμενα 4 χρόνια συμμετείχαμε συνεχώς στην τελική φάση του Πρωταθλήματος αλλά δεν είχαμε φτάσει στον Τελικό. Ελπίζουμε φέτος να τα συνδυάσουμε και τα δύο !





    Είστε αρχηγοί σε δύο από τις καλύτερες ομάδες των τελευταίων ετών στο Πρωτάθλημα του Πανεπιστημίου, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, γι' αυτό και αξίζετε εξίσου το κύπελο αυτό.  Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στους δυο σας στον αυριανό αγώνα.

Στέργιος Λέντης &  Λεωνίδας Πράττος    Ευχαριστούμε πολύ...