Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 2013-14 !





ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ 2014
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ   ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ


     Οι Πολιτικοί Μηχανικοί ήταν οι μεγάλοι νικητές του Τελικού του Πρωταθλήματος του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου.  Ήταν ένας αγώνας με ιδιαίτερη σημασία και για τις δύο ομάδες οι οποίες έδιναν ανελλιπώς το παρόν στα Final Four των τελευταίων ετών, αλλά δεν είχαν καταφέρει να κατακτήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή.




ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ    ΤΟΥ   ΤΕΛΙΚΟΥ

      Οι Ηλεκτρολόγοι θεωρούνταν από αρκετούς ως το φαβορί της διοργάνωσης καθώς φέτος ήταν η μόνη αήττητη ομάδα ως τον Τελικό. Στο πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε ότι επέβαλαν τον ρυθμό τους καθώς προηγήθηκαν με 2-10 στο 4΄, αλλά οι Πολιτικοί άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά και στην αρχή της δεύτερης περιόδου κατάφεραν να ισοφαρίσουν (17-17). 


 
Κάποιες από τις μονομαχίες ήταν κυριολεκτικά εναέριες !



     Στο 15΄κατάφεραν να προηγηθούν με 23-21, σε ένα κρίσιμο σημείο καθώς  ο αρχηγός των Ηλεκτρολόγων Στέργιος Λέντης έκανε το τρίτο του φάουλ. Το ημίχρονο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τους Πολιτικούς  καθώς προηγήθηκαν με 38-24 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα.

 
 
 
 

        Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι Ηλεκτρολόγοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πιέσουν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα σε επτά λεπτά να κατεβάσουν τη διαφορά στους τρεις πόντους. Οι Πολιτικοί απάντησαν όμως με έξι συνεχόμενους πόντους και δημιούργησαν μία διαφορά ασφαλείας που διατήρησαν ως τα μέσα της τέταρτης περιόδου.





          Εκεί οι Ηλεκτρολόγοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να περάσουν μπροστά και κατάφεραν να πλησιάσουν στους τέσσερις πόντους (56-60) στο  37΄ όμως από εκεί και πέρα έκαναν αρκετά λάθη λόγω της κούρασής τους και δεν μπόρεσαν να τελειώσουν την προσπάθειά τους. Έτσι οι Πολιτικοί κάνοντας σωστή διαχείριση των κατοχών τους κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 69-60 και να στεφθούν Πρωταθλητές για την περίοδο 2013-2014.
 


 
Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες και των δύο ομάδων συγχάρηκαν τους αντιπάλους τους...



...και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί !




 
Πάντως οι Ηλεκτρολόγοι παρά την απογοήτευση παρέμειναν ομάδα
 
 
 









 
 
 
 
      Η ανάρτηση αυτή θα ενημερωθεί, ενώ θα ακολουθήσουνε και άλλες με περισσότερες πληροφορίες για όλη την Τελική φάση ( απονομές, βραβεύσεις, φωτογραφίες, οι πόντοι των παικτών, για τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση πέρα των ομάδων, ποιοι παρακολούθησαν τους αγώνες κλπ.)