Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

1ος ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧ. - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 62-59







        Την εβδομάδα αυτή θα διεξαχθούνε οι 4 προημιτελικοί οι νικητές των οποίων θα πάρουν μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης.
       Ο πρώτος αγώνας έγινε την Τρίτη 7/5 μεταξύ του Οικονομικού και των Πολιτικών Μηχανικών οι οποίοι είχαν τερματίσει 2οι και 3οι αντίστοιχα στους ομίλους της προηγούμενης φάσης. Οι δύο ομάδες είχαν παρόμοια πορεία αυτή τη χρονιά και θεωρούνταν σχετικά ισοδύναμες. Αυτό ακριβώς αποδείχθηκε και μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

       Ο δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, το οποίο γενικά κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η σημαντικότητα του παιχνιδιού αλλά και το γεγονός ότι ο αγώνας έγινε στο Ιβανώφειο (γήπεδο μπάσκετ του Ηρακλή), στο οποίο οι συνθήκες ήταν αρκετά διαφορετικές από το γήπεδο που διεξάγονται οι αγώνες του Πρωταθλήματος.
      Η συνεχής εναλλαγή της πρωτοπορίας στο σκορ έκανε το παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη διαφορά  ήτανε 6 πόντοι και σημειώθηκε πρώτη φορά στο 29ο λεπτό υπέρ της ομάδας του Οικονομικού (40-46) . Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου οι Πολιτικοί Μηχανικοί ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και κατάφεραν σύντομα να ισοφαρίσουν (49-49) αλλά και να περάσουν μπροστά αντιστρέφοντας την κατάσταση και προηγούμενοι αυτοί πλέον με 6 πόντους με 56-50 στο 34΄.
       Το Οικονομικό πλησίασε και πάλι και ο αγώνας συνεχίστηκε με μικρή διαφορά στο σκορ. Στο τελευταίο λεπτό οι Πολιτικοί προηγούνταν με ένα καλάθι και στα 34΄΄ πριν τη λήξη έκαναν το σκορ 61-57. Το Οικονομικό μείωσε σε 61-59 και στα 9΄΄ έστειλαν τους Πολιτικούς στις βολές. Η μία εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 62-59 ως τελικό σκορ καθώς το τρίποντο του Οικονομικού 2΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα δεν ήταν εύστοχο.



 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ





 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ




        Και οι δύο ομάδες λοιπόν απέδειξαν ότι αξίζανε να συμμετάσχουν στην τελική φάση του Πρωταθλήματος, όμως μία μόνο θα μπορούσε να συνεχίσει μετά το σημερινό αγώνα. Η ομάδα του Οικονομικού τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία δυνατή ομάδα, η οποία φέτος είχε την καλύτερη παρουσία από όλες τις προηγούμενες χρονιές. Από την άλλη οι Πολιτικοί Μηχανικοί κράτησαν και φέτος ψηλά την απόδοσή τους και μετά το σημερινό αποτέλεσμα κατάφεραν να έχουν 4 παρουσίες σε Final  Four τα τελευταία 5 χρόνια, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλη ομάδα την περίοδο αυτή.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι και πέρσι η ομάδα των Πολιτικών προκειμένου να συμμετάσχει στους τελικούς της διοργάνωσης, έπρεπε να αποκλείσει και πάλι το Οικονομικό με διαφορά ενός καλαθιού (83-81) !