Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

4ος ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ Μ.Μ.Υ. - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ : 78-63



      Μετά τον τέταρτο προημιτελικό οριστικοποιήθηκαν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Τελική φάση της διοργάνωσης. Οι Ηλεκτρολόγοι Μ.Μ.Υ. κέρδισαν την ομάδα της Πληροφορικής και έτσι θα συμμετάσχουν για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε Final Four του Αριστοτελείου.



ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ


     Η ομάδα της Πληροφορικής στη λήξη της 2ης φάσης τερμάτισε τέταρτη στον όμιλό της και έτσι διασταυρώθηκε με τους Ηλεκτρολόγους που ήταν πρώτοι στον άλλο όμιλο της φάσης αυτής χωρίς να έχουν χάσει κανένα παιχνίδι ως τον αγώνα αυτό. Παρ' όλα αυτά η δυναμικότητα των δύο ομάδων δεν ήταν μεγάλη καθώς η Πληροφορική φέτος είχε ίσως την καλύτερη εικόνα σαν ομάδα (σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους) και μάλιστα εάν είχε κερδίσει ένα ακόμα παιχνίδι θα είχε τερματίσει πρώτη στον όμιλό της




 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ



         Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς γινόταν ανάμεσα σε δύο σύνολα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, παρ' όλο που και οι δύο ομάδες έχουν αρκετούς καλούς παίκτες με παραστάσεις από τοπικές και εθνικές κατηγορίες. Η Πληροφορική είναι μία ομάδα με αρκετούς παίκτες στις θέσεις των ψηλών που μπορούνε να παίξουνε δυναμικά κοντά στο καλάθι, ενώ οι Ηλεκτρολόγοι παραδοσιακά είχαν σοβαρή έλλειψη στις θέσεις αυτές, κάτι τι οποίο καλύφθηκε εν μέρει φέτος με την προσθήκη ενός καλού κλασικού πενταριού.

         Από το πρώτο δεκάλεπτο οι Ηλεκτρολόγοι εφάρμοσαν αυτό που κάνουν καλύτερα, δηλαδή να τρέξουν σε όλο το γήπεδο για να δυσκολέψουν την αντίπαλη ομάδα που ήταν συγκριτικά πιό "βαριά".  Έτσι από το πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησαν μία διαφορά 12 πόντων υπέρ τους (27-15) με τον Μουστάκη να σημειώνει 14 πόντους, δηλαδή περίπου τους μισούς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν ίση συγκομιδή πόντων και το ημίχρονο έληξε με 44-31 υπέρ των Ηλεκτρολόγων.
      
         Στο δεύτερο ημίχρονο η Πληροφορική βελτίωσε πολύ την άμυνά της και περιόρισε στα πρώτα 10΄ τους αντιπάλους της που είναι μία επιθετική ομάδα μόλις στους 9 πόντους, μειώνοντας σε 53-45, με το παιχνίδι να έχει πλέον πολύ δυνατές φάσεις κάτι που ήταν υπέρ της αφού είχε παίκτες με ανάλογο στυλ παιχνιδιού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Πληροφορική πλησίασε ακόμα περισσότερο και μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση του αγώνα, όμως οι Ηλεκτρολόγοι αντέδρασαν επιβάλλοντας και πάλι τον δικό τους ρυθμό που ήταν το γρήγορο παιχνίδι. Παρά τις λύσεις που βρήκε από το τρίποντο με τον Παληογιάννη (4 τρίποντα στη 4η πρρίοδο), η Πληροφορική δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της να περάσει -μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα οι  Ηλεκτρολόγοι που ήταν εύστοχοι το τελευταίο δίλεπτο στις βολές να κρατήσουν τη διαφορά και να πάρουν τη νίκη  με  78-63.

    Οι Ηλεκτρολόγοι πρόσθεσαν άλλη μία συμμετοχή τους σε Τελική φάση τα τελευταία χρόνια. Περισσότερα για την ομάδα αυτή (όπως και για τις άλλες τρεις που θα συμμετάσχουν στους Τελικούς) θα παρουσιαστούν σε επόμενη ανάρτηση. 
      Η ομάδα της Πληροφορικής αν λάβουμε υπόψη μας τη συνολική της εικόνα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σίγουρα άξιζε να συμμετάσχει στο Final Four της διοργάνωσης. Έχει αρκετούς ικανούς παίκτες οι οποίοι τα τελευταία 2-3 χρόνια συμμετέχουν σταθερά στους αγώνες της ομάδας, κάτι που έχει βελτιώσει πολύ την ομοιογένεια της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχει κάθε χρόνο και καλύτερα αποτελέσματα, με τη φετινή περίοδο να είναι αυτή με την καλύτερη απόδοση. Αν είχε αποφύγει μία από τις τρεις συνολικά ήττες που έκανε από την αρχή της χρονιάς (3 ήττες με μέσο όρο διαφοράς πόντων από τον νικητή τους 4 πόντους), θα είχε τερματίσει ακόμα και πρώτη στον όμιλό της και θα είχε λιγότερο δύσκολο αντίπαλο στα προημιτελικά σε σχέση με τους αήττητους Ηλεκτρολόγους. Αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην ομάδα και ακόμα καλύτερα εάν υπάρξουν κάποιες προσθήκες, την επόμενη χρονιά η Πληροφορική έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι από τις καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος.