Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

2ος Ημιτελικός Final Four 2014 : ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ 47 - 46



         Αν ο πρώτος ημιτελικός της διοργάνωσης είχε ξεκάθαρο νικητή από νωρίς, ο δεύτερος ημιτελικός είχε πολύ διαφορετική έκβαση. Οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες και διεκδικήσανε επάξια τη νίκη κυριολεκτικά ως τα τελευταία δευτερόλεπτα.  Η Κτηνιατρική από την αρχή της χρονιάς είχε δείξει ότι είχε τη δυνατότητα να φτάσει στην Τελική φάση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Από την άλλη οι Πολιτικοί είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη εμπειρία σε Final Four, αφού είναι η πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή τους και είναι η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια.


   
 
 
 
       Από το ξεκίνημα του αγώνα και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να σκοράρουν καθώς είχαν ισάξιους παίκτες σε όλες τις θέσεις, με κύριο χαρακτηριστικό την δυνατή τους περιφέρεια. Αν και οι επιθετικές τους επιλογές ήταν καλές, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες. Ιδίως οι Κτηνίατροι δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις ενέργειές τους και έτσι στο 7΄οι Πολιτικοί πήραν αρχικά ένα προβάδισμα με 9-2. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 11-7, αλλά στο 13΄οι Κτηνίατροι κατάφεραν να ισοφαρίσουν (11-11). Το σκορ παρέμεινε χαμηλό και το ημίχρονο έληξε με 25-20 για τους Πολιτικούς.
 
 
 
 
 
 
     Το δεύτερο ημίχρονο ήταν και το πιο ενδιαφέρον του αγώνα. Οι Πολιτικοί ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 29-20 (22΄) όμως οι Κτηνίατροι άρχισαν να παίζουν πολύ πιο δυναμικά και ανεβάζοντας το επίπεδο της άμυνάς τους, έκαναν ένα σερί 9-0 και ισοφάρισαν (29-29) στο 28΄. Εκεί ήταν η σειρά των Πολιτικών να τρέξουν ένα σερί 9-2 και να προηγηθούν στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με 38-31. Το παιχνίδι είχε ήδη αρχίσει να έχει δυνατές φάσεις και οι Κτηνίατροι εκμεταλλευόμενοι τη δύναμή τους κοντά στο καλάθι ισοφάρισαν και στο 38΄πέρασαν μπροστά με 46-42.
       Στο σημείο αυτό φαινόταν ότι η Κτηνιατρική είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού καθώς προηγούνταν, είχε τη ψυχολογία με το μέρος της λόγω της ανατροπής του σκορ και ο χρόνος που απέμενε ήταν πια λίγος. Όμως οι Πολιτικοί έχοντας πιο προσεκτικές επιθετικές επιλογές και ανανεώνοντας δύο φορές την επίθεσή τους με κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ κατάφεραν να ισοφαρίσουν 48΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Οι δύο ομάδες είχαν από μία άστοχη επίθεση και στη συνέχεια ο Στυλιανού κέρδισε φάουλ και το δικαίωμα για 2 βολές 8΄΄ πριν το τέλος. Ευστόχησε στη μία από αυτές και με καλή άμυνα στην τελευταία κατοχή οι Πολιτικοί κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και μαζί την πρόκριση στον Τελικό μετά από πολλά χρόνια.