Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Β' Ημιτελικός : ΧΗΜΙΚΟ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ : 77-63

 
 
 
ΧΗΜΙΚΟ
 
 
 
 
 
 

ΠΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
 
 
 
        Όπως και ο πρώτος, έτσι και ο δεύτερος Ημιτελικός  ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας. Αντιμέτωπες δύο ομάδες οι οποίες φέτος έκαναν την καλύτερη πορεία τους τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς για πρώτη φορά κερδίσανε τη συμμετοχή τους στο Final Four της διοργάνωσης !
      Από τη μία η Πληροφορική η οποία βασίστηκε όλη τη χρονιά στο επιθετικό παιχνίδι και τον υψηλό ρυθμό, και από την άλλη το Χημικό που έδινε περισσότερη έμφαση στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι και στο παιχνίδι τακτικής. Μάλιστα για να προκριθεί στην Τελική φάση κατάφερε να αποκλείσει την αήττητη ως πριν 2 εβδομάδες Οδοντιατρική !
   Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τις ομάδες να ακολουθούνε η κάθε μία τη δική τους τακτική, και καθώς υπήρχε ένας υψηλός ρυθμός το σκορ στο 10’ ήταν 19-18 για την Πληροφορική (12 πόντους ο Σουλτάνης του Χημικού).
    Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου η Πληροφορική δεν ήταν τόσο εύστοχη και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο Χημικό να προηγηθεί με 6 πόντους (37-31).
  Στο τρίτο δεκάλεπτο το μονοδιάστατο παιχνίδι της Πληροφορικής έγινε εύκολα αντιμετωπίσιμο από το Χημικό, το οποίο βρίσκοντας πολλές λύσεις από τους Παπαγεωργίου και Θεολόγη έκανε ένα επιμέρους 24-12  και στο 30’ προηγήθηκε με 61-43.
   Έχοντας διαφορά σχεδόν 20  πόντων φάνηκε ότι το παιχνίδι είχε κριθεί. Όμως στο σημείο αυτό η ομάδα της Πληροφορικής έστω και αργά αντέδρασε και με τρία τρίποντα των Λεμονίδη και Αγραφιώτη μείωσε στους  επτά πόντους τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη , δείχνοντας ότι μπορεί να «κλέψει» το παιχνίδι.  Όμως εκεί φάνηκε η διαφορά στο βάθος των δύο πάγκων, καθώς το Χημικό είχε περισσότερες επιλογές και πιο ξεκούραστους παίκτες, και έτσι κατάφερε να ελέγξει και πάλι το παιχνίδι και να φτάσει τελικά στη νίκη με 77-63.
    Έτσι αυτή θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει τους Ηλεκτρολόγους στον Τελικό της Πέμπτης στις 4:00 στο Παλαί ντε Σπορ, ενώ στις  2:00 στον Μικρό Τελικό η Πληροφορική θα διεκδικήσει το Χάλκινο μετάλλιο απέναντι στους Πολιτικούς Μηχανικούς.