Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Β' Ημιτελικός ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧ. - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ 70-42

 
 
 
 
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ  2016-17
 
 
 
 
 
 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ 2016-17
 
 
 
 
    Στο δεύτερο Ημιτελικό  της ημέρας οι Πολιτικοί Μηχανικοί (Πρωταθλητές 2014) συναντήθηκαν με την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, που ήταν η ομάδα της Φαρμακευτικής. Οι Πολιτικοί Μηχανικοί είχαν μία πολύ καλή και σταθερή πορεία όλη τη χρονιά, με αποτέλεσμα να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλό τους στη δεύτερη φάση. Από την άλλη η Φαρμακευτική τα τελευταία χρόνια εμφανίζονταν όλο και πιο βελτιωμένη, φέτος όμως κατάφερε να παίρνει και τα αποτελέσματα που ήθελε, και έτσι το τέλος της δεύτερης φάσης την βρήκε στη δεύτερη θέση του ομίλου της με πρώτη ομάδα την μοναδική αήττητη, το ΤΕΦΑΑ.
   Ήταν δεδομένο ότι οι Πολιτικοί είχαν το πλεονέκτημα της εμπειρίας , καθώς έχουν συμμετάσχει περισσότερες φορές είτε σε Προημιτελικούς είτε σε Final Four. Από πολύ νωρίς μπόρεσαν να πάρουν ένα μεγάλο προβάδισμα στο σκορ (23-9 στο 10΄), κάτι που δημιούργησε πίεση στην ομάδα της Φαρμακευτικής που αιφνιδιάστηκε. Παρ’ όλα αυτά στο δεύτερο δεκάλεπτο αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 15-9 κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο 20΄  σε μονοψήφιο αριθμό (32-24).
   Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες προσπάθησαν μέσω της επίθεσης  να αλλάξουν το σκορ υπέρ τους, όμως αυτό είχε το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς ήταν αρκετά βιαστικές και άστοχες.  Στο 30΄ το σκορ ήταν 33-44 και ήταν προφανές ότι αυτός ο χαμηλός ρυθμός σκοραρίσματος ήταν υπέρ  των Πολιτικών Μηχανικών που προηγούνταν. Στην τέταρτη περίοδο οι Πολιτικοί είχαν περισσότερες λύσεις, ενώ η Φαρμακευτική φαίνονταν ότι δεν μπορούσε πλέον να ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό παιχνιδιού σε όλο το γήπεδο. Έτσι οι Πολιτικοί διεύρυναν τη διαφορά, και τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τη Φαρμακευτική να αγωνίζεται  με τους αναπληρωματικούς της.
    Οι Πολιτικοί έγιναν η δεύτερη ομάδα που θα συμμετάσχει στον Τελικό της Πέμπτης 18/5 στις 2:00 στο Παλαί ντε Σπορ, με στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.  Και η Φαρμακευτική όμως η οποία έφτασε για πρώτη φορά σε Final Four τα τελευταία (τουλάχιστον) 15 χρόνια, θα έχει την ευκαιρία να κλείσει την επιτυχημένη της αυτή χρονιά με ένα μετάλλιο, το οποίο θα διεκδικήσει στον Μικρό Τελικό της Πέμπτης  18/6  στις 12:00 στο παλαί ντε Σπορ.