Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Oι "JUDES" Πρωταθλήτριες στις Γυναίκες !!







 
 


         Το Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Γυναικών του Α.Π.Θ.  ολοκληρώθηκε και για φέτος, με την ομάδα των "Judes"  να κατακτά το Κύπελλο  του Πρωταθλητή. 

    Οι  Judes είχαν πάρει και πέρσι μέρος στον Τελικό, όπου είχαν καταλάβει τη δεύτερη θέση. Φέτος στον Τελικό αγωνίστηκαν εναντίον των Guerreras. Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος οι ομάδες είχαν ξανασυναντηθεί, σε ένα παιχνίδι όπου είχε φανεί ότι ήταν δύο από τα φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, και στο οποίο οι Guerreras είχαν επικρατήσει με διαφορά ενός καλαθιού (49-46).

 
     O  Τελικός ήταν ένας εξίσου ενδιαφέροντας αγώνας. Οι   Judes από τα πρώτα λεπτά είχαν το προβάδισμα στο σκορ, σε ένα πρώτο δεκάλεπτο που ούτως ή άλλως είχε λίγους πόντους (10-7 ).  Το ίδιο στυλ παιχνιδιού συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, όπου οι δύο ομάδες έδιναν περισσότερη προσοχή στις άμυνές τους, ενώ ήταν  αρκετά άστοχες στην επίθεση. Έτσι το ημίχρονο έληξε με τις Judes να προηγούνται με 4 πόντους (19-15), με την Ντόζη να έχει σημειώσει τους 12 από τους 19 πόντους της ομάδας της, με δύο τρίποντα.

      Στην επανάληψη  η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε πολύ, και έτσι οι Guerreras παρέμεναν πίσω στο σκορ, επιτρέποντας στις αντιπάλους τους να δημιουργήσουν μία διψήφια διαφορά πόντων. Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου όμως έκαναν την αντεπίθεσή τους, και με όπλο την άμυνά τους (σε όλο το δεκάλεπτο δέχτηκαν 7 πόντους) άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά.  Στο τελευταίο δίλεπτο οι ομάδες είχαν απόσταση ενός καλαθιού και οι Guerreras είχαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά, όμως τα σουτ που επιχείρησαν ήταν άστοχα.  Έτσι οι Judes έφτασαν τελικά στην νίκη με 37-33 και κατέκτησαν το Πρωτάθλημα στη δεύτερη συμμετοχή τους στον Τελικό της διοργάνωσης !