Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΤΕΛΙΚΟΣ FINAL FOUR Α.Π.Θ. - Τ.Ε.Φ.Α.Α. - ΞΑΝΑ !








 ΤΕΦΑΑ
 
 
   Σε μία επανάληψη του περσινού Τελικού,το ΤΕΦΑΑ επικράτησε και πάλι της Γεωπονίας και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητή !   Φέτος μάλιστα το ΤΕΦΑΑ κέρδισε πιο εύκολα λόγω και των σοβαρών απουσιών των Γεωπόνων (Κόττας, αθλητής Α1  & Θωμαΐδης, αθλητής Α2 ).
 
 
 
 
  
    ΓΕΩΠΟΝΙΑ
 
 
 
 
 
  Από το ξεκίνημα του αγώνα  το παιχνίδι είχε υψηλό ρυθμό και ήταν αρκετά παραγωγικό.  Το ΤΕΦΑΑ προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 8 πόντους διαφορά και οι Γεωπόνοι πήραν αμέσως τάιμ άουτ για ανακόψουν το ρυθμό των αντιπάλων τους. Αυτό το κατάφεραν για το πρώτο δεκάλεπτο αφού η διαφορά διατηρήθηκε σε αυτό άκριβώς το επίπεδο (22-14).
 
   Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι  επιθετικές   επιλογές τη Γεωπονίας δεν ήταν αποτελεσματικές, λόγω της ενέργειας που έβαλε το ΤΕΦΑΑ στην άμυνά του. Έτσι οι Γεωπόνοι σημείωσαν μόλις 9 πόντους έναντι 16 του ΤΕΦΑΑ , το οποίο είχε επιλογές τόσο κοντά στο καλάθι όσο και από το τρίποντο (5 τρίποντα στο πρώτο  ημίχρονο). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ΤΕΦΑΑ να πάει στα αποδυτήρια με μία σημαντική διαφορά 15 πόντων  (38-23).
 
 
 
 

Παρά την ήττα, αυτοί που κυριάρχησαν μέσα στην ρακέτα
 ήταν οι ψηλοί της  Γεωπονίας.
 
 
    Στην επανάληψη  οι Γεωπόνοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να ξαναμπούνε στο παιχνίδι. Ήταν πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση, όμως οι  απουσίες τους ήταν πλέον εμφανείς καθώς δεν είχαν τον πλουραλισμό που παρουσιάσανε στα προηγούμενα παιχνίδια τους.  Επίσης το γεγονός ότι αγωνίστηκαν 7 παίκτες (σε σχέση με τους 11 του ΤΕΦΑΑ) , έπαιξε το ρόλο του στο θέμα της κούρασης, καθώς δεν υπήρχαν οι δυνάμεις ώστε να είναι αποτελεσματικοί  τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Από τα μέσα της τρίτης περιόδου το ΤΕΦΑΑ σκόραρε μόνο με τρίποντα (4 σε αυτό το διάστημα ) και διευρύνοντας τη διαφορά στους 21 πόντους (58-37) έδειξε ότι ήθελε από νωρίς να τελειώσει το παιχνίδι.
 
 
 
Η άμυνα του ΤΕΦΑΑ ήταν ένα από τα κλειδιά για τη νίκη.
 
 
 
  Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό  χαρακτήρα, με το σκορ να είναι ισορροπημένο για τις δύο ομάδες (15-15).  Είχε ήδη φανεί ποιός θα είναι ο νικητής του Τελικού,  κάτι που χάρηκαν και οι φίλοι του ΤΕΦΑΑ στις κερκίδες. Το τελικό σκορ ήταν 73-52  και με τη λήξη του αγώνα οι παίκτες της Γεωπονίας συγχάρηκαν τους αντιπάλους τους για τη δίκαιη επικράτηση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μία από τις πολλές  εναέριες  μονομαχίες.
 
 
 

Πανηγυρισμοί στον πάγκο όταν άρχισε να κρίνεται το παιχνίδι...
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ετοιμασίες για τη φωτογράφιση...