Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ Πρωτάθλημα - Final Four - Μικρός Τελικός.




        Στις 27 Μαΐου έγινε ο Μικρός Τελικός του πρώτου Πρωταθλήματος φοιτητριών του ΑΠΘ. Σε αυτόν πήραν μέρος η 2η και η 5η Ομάδα της διοργάνωσης, οι οποίες δύο μέρες πριν είχαν ηττηθεί στους ημιτελικούς.
 
 
 
2η  ΟΜΑΔΑ

 
 
 
 
 5η   ΟΜΑΔΑ
 
 
     Οι δύο ομάδες θεωρούνταν ίδιας δυναμικότητας, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τις ομάδες πολύ κοντά στο σκορ (16-15 για τη 2η).
    Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η 2η Ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά στην επίθεση, κάτι που έδωσε στην 5η ομάδα τη δυνατότητα να ξεφύγει ελαφρά στο σκορ με 31-24 στο ημίχρονο.
 
     Η διαφορά αυτή παρέμεινε σε παρόμοιο επίπεδο και στην τρίτη περίοδο, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε να μειώνεται και στα 2 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα οι ομάδες είχαν φτάσει πολύ κοντά στο σκορ (44-46).  Ένα τρίποντο της Ζαΐρη έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην 5η Ομάδα, το οποίο και διατήρησε ως το τέλος του αγώνα ο οποίος έληξε με 50-46.
 
   Έτσι η 5η Ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ η δεύτερη ομάδα πέρα της συμμετοχής της στους Τελικούς καταγράφηκε ως η πρώτη ομάδα που κέρδισε αγώνα σε Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Γυναικών στο Α.Π.Θ., στις 22/4/2015 !
 
 
 
 
Οι δύο ομάδες φωτογραφήθηκαν στο τέλος του παιχνιδιού,
μαζί με τους διαιτητές και τους κριτές του αγώνα.