Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης ΦΑΣΗΣ, Β΄ ΟΜΙΛΟΣ


 

ΙΑΤΡΙΚΗ


      Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία της Ιατρικής τα προηγούμενα χρόνια, περίμεναν την βελτίωση που έχει παρουσιάσει αυτή η ομάδα. Μετά από μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία η Σχολή συμμετείχε με δύο ομάδες, υπήρξε μία μεγάλη ανανέωση και δημιουργήθηκε ένα σύνολο από παίκτες κυρίως από τα πρώτα έτη της Σχολής. Πλέον η ομοιογένεια της ομάδας είναι εμφανής και αυτό εκφράζεται κυρίως με τα αποτελέσματά της. Η ομάδα είναι οργανωμένη εντός και εκτός γηπέδου, με μεγάλη υποστήριξη από τους συμφοιτητές των παικτών. Την προηγούμενη χρονιά η πρόκριση στη δεύτερη φάση ήταν μία επιβράβευση της ως τότε προσπάθειας, αλλά φέτος φαίνεται ότι ήτανε μόνο ο πρώτος στόχος. Με αυτή τη συγκομιδή βαθμών και κάποια θετικά αποτελέσματα στην επόμενη φάση, η συμμετοχή στους νοκ άουτ (προημιτελικούς) αγώνες είναι σίγουρα ο επόμενος στόχος.

 

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ



Οι Μηχανολόγοι επίσης βρίσκονται σε μία μεταβατική φάση, με αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Πέρσι η ομάδα για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν πήρε μέρος σε Final Four, έφτασε όμως στα προημιτελικά. Φέτος έχει την εικόνα μίας μαχητικής ομάδας και η βαθμολογική τους θέση δείχνει και τις αγωνιστικές της δυνατότητες. Θα μπορούσε να έχει τερματίσει στη πρώτη θέση του ομίλου όμως σε έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες έχασε από την Ιατρική με μεγάλη διαφορά. Όπως και η Ιατρική έχει τις δυνατότης για πρόκριση και στην Τρίτη φάση, ανάλογα όμως με την απόδοσή της στους επόμενους αγώνες.

 

ΑΓΡΟΝΟΜΟΙ –ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

      Μετά από μικρή απουσία, μία παραδοσιακή δύναμη των προηγούμενων ετών επέστρεψε στο Πρωτάθλημα ! Οι Τοπογράφοι ήταν μία ομάδα που συμμετείχε σε τελικές και προημιτελικές φάσεις, όμως για 2 χρόνια δεν δήλωσε συμμετοχή στη διοργάνωση. Με την επιστροφή της κατάφερε να κερδίσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό το κατάφερε γιατί μπόρεσε να κερδίσει το κομβικό παιχνίδι με τους Μαθηματικούς, και έτσι κατά την ισοβαθμία μεταξύ τους στο τέλος της πρώτης φάσης ήταν αυτοί που εξασφάλισαν την πρόκριση.

 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ
 
      Μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια, η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στη περίοδο αυτή δεν μπόρεσε να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι γνωστό ότι εδώ και 3 χρόνια η σύνθεση της ομάδας είχε ανανεωθεί σχεδόν στο σύνολό της, παρ’ όλα αυτά ήταν ένα αξιόμαχο σύνολο που πέρσι μάλιστα συμμετείχε στο Final Four. Φέτος από νωρίς υπήρξαν απώλειες βαθμών κάτι που όπως φάνηκε κόστισε και την πρόκριση. Έτσι, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στην ισοβαθμία με τους Τοπογράφους βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση και έτσι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αποκλείστηκαν τόσο νωρίς. Κάποιοι τραυματισμοί μπορεί να αποτελούνε πραγματική δικαιολογία, όμως η μη συμμετοχή στη συνέχεια της διοργάνωσης είναι γεγονός. Επειδή πρόκειται για μία σχολή που εκτός από ικανούς παίκτες έχει και το know how στο στήσιμο ομάδων, του χρόνου δύσκολα θα επαναλάβει τα λάθη της φετινής χρονιάς και αναμένεται να έχει πιο δυναμική παρουσία.


ΧΗΜΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
 
    Οι Χημικοί κάθε χρόνο παρουσιάζουνε μία ομάδα που είναι ικανή για καλά αποτελέσματα, όμως έχουν σαν χαρακτηριστικό τη μη σταθερή απόδοση. Με αρκετούς νέους παίκτες και στηριζόμενοι πολύ στους παλαιότερους προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό και θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες νίκες στο ενεργητικό τους..

 

ΝΟΜΙΚΗ

   Πρόκειται για την ομάδα του Πρωταθλήματος με τη μεγαλύτερη αναντιστοιχία αγωνιστικής εικόνας και συλλογής βαθμών. Έχασε 3 αγώνες με μέσο όρο διαφοράς 5 πόντους κάτι που σημαίνει ότι είχε τη δυνατότητα όχι μόνο για καλύτερη βαθμολογική θέση, αλλά ακόμα και για πρόκριση ! Είναι ίσως η πιο νεανική ομάδα της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι έχει τις προϋποθέσεις για το χτίσιμο ενός κορμού που θα αποτελεί την ομάδα για πολλά χρόνια. Και όπως έχουμε γράψει σε άλλες αναρτήσεις αυτό είναι το -κοινό- μυστικό για τη δημιουργία μίας ομάδας που μπορεί να πρωταγωνιστεί για χρόνια.