Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
      Σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης της FIBA οι οποίοι εφαρμόζονται και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ισοβαθμιών στην τελική κατάταξη ισχύουν τα εξής :

    Όταν ισοβαθμούνε 2 ομάδες, η ομάδα που έχει κερδίσει τον μεταξύ τους αγώνα καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στη βαθμολογία.

    Όταν ισοβαθμούνε 3 ή περισσότερες ομάδες, τότε τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία μία ομάδα καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση στην μεταξύ τους κατάταξη εφαρμόζονται  με την παρακάτω σειρά :

  α) η ομάδα που έχει τις περισσότερες νίκες στους μεταξύ τους αγώνες.

  β) όταν όλες οι ισόβαθμες ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό νικών, τότε λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο goal  average  (πόντοι επίθεσης μείον πόντοι άμυνας).

  γ) σε περίπτωση που το goal average είναι το ίδιο, τότε τερματίζει υψηλότερα η ομάδα με τους περισσότερους πόντους στην επίθεση.

 δ) εάν και ο αριθμός των πόντων της επίθεσης των ομάδων είναι ακριβώς ο ίδιος, τότε λαμβάνεται υπόψη το goal average των ομάδων από όλους τους αγώνες τους στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος.


    Οι επίσημοι κανονισμοί όπως ισχύουν από 1 Οκτωβρίου 2014 είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης (Κατάταξη ομάδων : σελίδες 86-90).   ( http://www.odke.gr/images/Uploads/kanonismoi/2014episimoiKanonismoiKalathosfairisis.swf )