Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης ΦΑΣΗΣ - Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ


  

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ
 
      Η τρίτη αήττητη ομάδα του Πρωταθλήματος είναι αυτή των Μαθηματικών (σε πέντε αγώνες).  Οι Μαθηματικοί είχαν κυριαρχήσει στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων την δεκαετία 2000-2010 έχοντας για αρκετά χρόνια την  ίδια περίπου ομάδα που αποτελούνταν από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές. Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει γίνει μία μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ, παρ’ όλα αυτά όμως η ομάδα έφτανε πάντα στη νοκ άουτ φάση διεκδικώντας το «εισιτήριο» για τα Final Four.  Φέτος έχει κάνει ξεκίνημα ανάλογο με τις προηγούμενες χρονιές, και ο αρχικός στόχος της ομάδας είναι να φτάσει στην τελική φάση.

 
 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Από τη συμμετοχή στο Final Four
 
          Άλλη μία ομάδα με σταθερή παρουσία στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια είναι οι Πολιτικοί Μηχανικοί.  Η διατήρηση του ίδιου κορμού και η συμμετοχή παικτών με μπασκετικές παραστάσεις έχουν  συμβάλλει στο να φτάνει η ομάδα αυτή στην ημιτελική αλλά και στην τελική φάση του Πρωταθλήματος (Final  Four).  Κάθε χρόνο παρουσιάζεται και πιο βελτιωμένη αγωνιστικά, ενώ πάντα χαρακτηρίζονταν  από οργάνωση. Θα μπορούσε να είναι μία από τις τρεις αήττητες ομάδες για φέτος εάν δεν είχε χάσει από την πρωτοπόρο του ομίλου της με διαφορά ενός καλαθιού.  Επειδή διαχρονικά έχει σταθερή απόδοση, η συμμετοχή της στα τελικά είναι οπωσδήποτε μέσα στις δυνατότητές της.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ




         Στο προηγούμενο Πρωτάθλημα συμμετείχαν δύο ομάδες από τη Σχολή αυτή, όμως φέτος συμμετείχε μόνο η μία, αυτή που αποτελείται από φοιτητές των πρώτων ετών φοίτησης, η οποία πέρσι πήρε μέρος για πρώτη φορά.  Στη δεύτερη κιόλας παρουσία της κατάφερε να κερδίσει τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση.  Η αγωνιστική της παρουσία δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα, γι’ αυτό και κατάφερε να προκριθεί  λόγω της νίκης της στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης. Πάντως γενικά παρουσιάζει αρκετά θετικά στοιχεία, που καλό θα ήταν να υπήρχαν σε όλες τις ομάδες του Πρωταθλήματος. Ήταν ομάδα συνεπής από τον πρώτο της αγώνα, καθώς όλοι οι παίκτες είχαν  κάρτες του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου άρα και δικαίωμα συμμετοχής , γι’ αυτό και σε όλους της τους αγώνες  δηλώνονταν στο φύλλο αγώνα περισσότεροι από δώδεκα παίκτες !  Ακόμα η ομάδα είχε προπονητή, καινούργιες εμφανίσεις, βιντεοσκοπούσε τα παιχνίδια της και είχε πάντα την συμπαράσταση συμφοιτητών και φίλων.  Για μία τόσο καινούργια ομάδα η εικόνα της είναι πολύ καλή  και η αγωνιστική της παρουσία επιτυχημένη.  

 


ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

 
        Η Φιλοσοφική  τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να φτιάξει έναν κορμό ο οποίος θα διαρκέσει για κάποιες χρονιές αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Η Σχολή έχει εκπροσωπηθεί στο παρελθόν και από δύο ομάδες ταυτόχρονα κάτι που την εμπόδιζε από το να κάνει ένα δυνατό σύνολο, ενώ η παρουσία της ομάδας του Ιστορικού-Αρχαιολογικού (τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής) σίγουρα στερεί κάποιες ακόμα λύσεις.  Παρ’ όλα αυτά εάν στον πρώτο της αγώνα είχε κερδίσει την Ιατρική, θα ήταν αυτή η ομάδα που θα περνούσε στον επόμενο γύρο αγώνων.  Στα αρνητικά για φέτος η μικρή προσέλευση παικτών στους αγώνες. Την επόμενη χρονιά για να μπορέσει η ομάδα αυτή να κάνει κάτι περισσότερο θα πρέπει από νωρίς να έχει βρει τους φοιτητές που θα πλαισιώσουν τη φετινή ομάδα, ώστε να παρουσιαστεί  πιο δυνατή μια και υπάρχουν ήδη κάποιοι ικανοί παίκτες.

 

 

ΣΕΦΑΑ
 
       Η    Σ.Ε.Φ.Α.Α   (πρώην Τ.Ε.Φ.Α.Α.)  αναδείχθηκε το  2012 Πρωταθλήτρια, όμως από τότε έχει μία φθίνουσα πορεία. Πέρσι πήρε μέρος στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, όμως φέτος δεν προχώρησε περισσότερο από την πρώτη.  Ελάχιστοι παίκτες έχουν μείνει από την ομάδα που είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα, και αυτή η διαδικασία ανανέωσης ίσως να αποτελεί μία δικαιολογία (αν και το Μαθηματικό, υπό τις ίδιες συνθήκες έφτασε δύο χρονιές στην τρίτη φάση). Όμως η φύση της Σχολής αυτής (οι περισσότεροι φοιτητές έχουν υπάρξει και αθλητές) δίνει πολλές δυνατότητες για τη δημιουργία μίας καλής ομάδας, οι οποίες ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς. Μία καλύτερη προετοιμασία  για τη συγκρότηση της ομάδας την επόμενη χρονιά μπορεί να αλλάξει κατά πολύ την εικόνα της, και να γίνει η αρχή μίας καλύτερης πορείας  τα επόμενα χρόνια.

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

 


          Μετά από κάποια χρόνια απουσίας η Οδοντιατρική  δήλωσε και πάλι συμμετοχή στους αγώνες.  Παρά τη μικρή συγκομιδή βαθμών  η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν ήταν κακή. Αντιθέτως σε κάποιους αγώνες έδειξε ότι έχει δυνατότητες εάν υπάρξουν μερικές ακόμα προσθήκες. Η έλλειψη περισσότερων λύσεων αγωνιστικά φαινόταν και από την αδυναμία της να διατηρήσει για πιο μεγάλα χρονικά διαστήματα σταθερή την καλή της απόδοση. Όπως συμβαίνει συνήθως με τις καινούργιες ομάδες, η πρώτη της χρονιά μετά από μερικά χρόνια λειτούργησε σαν προσαρμογή των παικτών στο περιβάλλον και τις απαιτήσεις του Πρωταθλήματος, με θετικά πάντως στοιχεία.