Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πολιτικοι μηχανικοί - Οικονομικό : 83 - 81

 

 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
 
 
       Με τον αγώνα μεταξύ  Πολιτικών Μηχανικών και Οικονομικού ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση του Πρωταθλήματος.  Έτσι με την επικράτηση των Πολιτικών Μηχανικών οριστικοποιήθηκαν οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο  Final Four ( Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι ΜΜΥ, Γεωπονική, Πολιτικοί Μηχανικοί)
 
       Όπως  συνέβη στο προηγούμενο ζευγάρι προημιτελικών (Γεωπονική - Πληροφορική), οι Πολιτικοί και το Οικονομικό είχανε ακριβώς την ίδια πορεία σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα μαζί με άλλες ομάδες είχαν ισοβαθμίσει  στην πρώτη θέση του ομίλου τους κατά την πρώτη φάση, ενώ είχανε και τον ίδιο αριθμό νικών (δύο) στη δεύτερη φάση.
     Οι ομάδες αυτές είχανε καλή και σταθερή απόδοση  καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι το οποίο δεν είναι τυχαίο αφού και την περίοδο 2011-2012 οι δύο ομάδες είχανε ανάλογη πορεία φτάνοντας στα προημιτελικά του Πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τη συνολική τους εικόνα λοιπόν και οι δύο ομάδες αξίζανε τη συμμετοχή στο φετινό Final Four, αλλά από τη στιγμή που βρεθήκανε αντιμέτωπες στους νοκ άουτ αγώνες αυτήν θα την εξασφάλιζε η ομάδα που θα ήτανε καλύτερη την ημέρα του μεταξύ τους αγώνα.
 
      Το τελικό σκορ του αγώνα (83-81) δείχνει πόσο ισοδύναμες ήτανε αυτές οι ομάδες, αλλά και πόσο ενδιαφέρουσα ήτανε η εξέλιξή του. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η διαφορά στο σκορ μεταξύ των ομάδων ήτανε μικρή, με τους Πολιτικούς να έχουν ένα προβάδισμα πέντε πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-16). ΄Ιδια ήτανε και η εικόνα της δεύτερης περιόδου στην οποία οι δύο ομάδες σημειώσανε σχεδόν τον ίδιο αριθμό πόντων και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 42-36 υπέρ των Πολιτικών Μηχανικών.
       Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας συνεχίστηκε με το ίδιο ενδιαφέρον για τους θεατές που τον παρακολουθούσανε, καθώς η διαφορά παρέμενε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων με το Οικονομικό να μειώνει στους τρεις πόντους και τη διαφορά να μένει σε αυτό το επίπεδο για κάποια λεπτά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Πολιτικοί πήρανε μία διαφορά εννέα πόντων κάτι που τους έδινε ένα μεγάλο προβάδισμα, για τα δεδομένα ενός τόσο "κλειστού"  αγώνα. Παρ' όλα αυτά το Οικονομικό επανήλθε πετυχαίνοντας τρία συνεχόμενα τρίποντα (με μερική απάντηση από τους Πολιτικούς) και μείωσε στους δύο πόντους λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.
        Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες διεκδίκησαν ισάξια τη νίκη και όπως αναφέραμε νωρίτερα, όποια ομάδα και αν ήταν η νικήτρια θα ήτανε δίκαιο το αποτέλεσμα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα  και με το σκορ να είναι ισόπαλο ο αγώνας φαινόταν ότι μπορεί να οδηγηθεί στην παράταση, όμως ένα καλάθι και φάουλ του Ζαγανίδη έδωσε στους Πολιτικούς Μηχανικούς ένα προβάδισμα που στην ουσία έκρινε τον αγώνα.  Έτσι η ομάδα των Πολιτικών Μηχανικών αναδείχθηκε νικήτρια με διαφορά μόλις ενός καλαθιού και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι η ομάδα αυτή δεν είχε πάρει την πρόκριση στην τελική φάση χάνοντας στον αντίστοιχο νοκ-άουτ αγώνα επίσης με διαφορά ενός καλαθιού (78-76) από τους Μηχανολόγους.
 
       Πρώτος σκόρερ του Οικονομικού και του αγώνα ήταν ο Απιδόπουλος με 27 πόντους, τον οποίο ακολούθησε ο αρχηγός της ομάδας Αλέξης Σπηλιώτης που σημείωσε 18 πόντους σκοράροντας μόνο με τρίποντα. Για τους Πολιτικούς Μηχανικούς, ο Πανάγος σημείωσε 21 πόντους και ο Ζαγανίδης 20.  
      Οι πόντοι των ομάδων :
 
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ : Ντίνας 8, Φοινικόπουλος 3 (1), Πράττος 11 (1), Ζαγανίδης 20 (3), Αλεξόπουλος 1, Γκαραλέας 5, Παπαγεωργίου 10, Πανάγος 21, Δρειδερίκος 4.
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ :  Τάνης 11 (3), Δέδες, Απιδόπουλος 27, Αμπλιάμης 0, Ντέρος 12 (2), Χατζής 2, Σπηλιώτης 18 (6), Ποδιώτης 11.