Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Β¨Ημιτελικός ΤΕΦΑΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ 81 - 80






ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ
 
 
 
 
ΤΕΦΑΑ



    Ο δεύτερο Ημιτελικός του Final Four ήταν ένα παιχνίδι με εντυπωσιακή εξέλιξη, καθώς αναμετρήθηκαν δύο ισοδύναμες ομάδες και ο αγώνας έληξε με έναν πόντο διαφορά στο τελευταίο δευτερόλεπτο !


  Στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν σχετικά χαμηλό, καθώς οι Ηλεκτρολόγοι ήταν αρκετά νευρικοί και έτσι το ΤΕΦΑΑ προηγήθηκε με 10-4. Όμως οι ΗΜΜΥ σύντομα μπήκαν στο παιχνίδι και μειώσανε σε 12-11. Αυτή η οριακή διαφορά διατηρήθηκε στο δεκάλεπτο (16-15), ενώ και στη δεύτερη περίοδο οι ομάδες διατηρήθηκαν κοντά στο σκορ (ημίχρονο 31-29).

   Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου το ΤΕΦΑΑ άρχισε να ξεφεύγει με μικρή διαφορά (37-32), όμως οι Ηλεκτρολόγοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν (39-39) και να περάσουν μπροστά με 41-44.  Εκεί οι παίκτες του ΤΕΦΑΑ αντέδρασαν αμέσως και με τρία συνεχόμενα τρίποντα πέρασαν και παλι μπροστά με 50-44.  Η ευστοχία του ΤΕΦΑΑ στα τρίποντα (6 μόνο στην τρίτη περίοδο) τους επέτρεψε να κάνουν ένα επιμέρους 17-5 και να προηγηθούν στο 30΄με 58-49.

   Στην τέταρτη περίοδο οι Ηλεκτρολόγοι ήταν βιαστικοί στις επιθέσεις τους και έτσι το ΤΕΦΑΑ διεύρυνε τη διαφορά στους 15 πόντους (66-51 στο 33)΄και τη διατήρησαν ως 4,5 λεπτά πριν τη λήξη, κάτι που έδειχνε ότι ελέγχουν πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού.   Τότε ξεκίνησε και η ανεπίθεση των ΗΜΜΥ, οι οποίοι πιέζοντας σε όλο το γήπεδο άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά η οποία έφτασε 42 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη στους 3 πόντους. Από εκείνο το σημείο είχαμε συνεχόμενα καλάθια από τους  Ηλεκτρολόγους και εύστοχες βολές από το ΤΕΦΑΑ. Πέντε δεύτερα πριν τη λήξη το σκορ ήταν 81-80 υπέρ του ΤΕΦΑΑ, το οποίο είχε την κατοχή της μπάλας.
Κατά την επαναφορά όμως έγινε λάθος πάσα,  οι Ηλεκτρολόγοι έκλεψαν τη μπάλα και πρόλαβαν να κάνουν ένα κοντινό σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο !  Αυτό όμως ήταν άστοχο και έτσι το ΤΕΦΑΑ έγινε η ομάδα που θα πάρει μέρος στον Τελικό της διοργάνωσης (Πέμπτη 19/5  2:00 μ.μ.)
 Οι Ηλεκτρολόγοι θα παίξουν στον Μικρό Τελικό με το Μαθηματικό για το Χάλκινο μετάλιο (Πέμπτη 19/5  12:00).