Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο Μικρός Τελικός του Final Four

   

         Η ημέρα των τελικών ξεκίνησε με τον Μικρό Τελικό που έγινε ανάμεσα στις ομάδες των Μηχανολόγων Μηχανικών και των Πολιτικών Μηχανικών. Η ομάδα των Μηχανολόγων συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Final Four (το 2011 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο), ενώ οι Πολιτικοί είχαν αποκλειστεί από την περσινή Τελική φάση για 2 πόντους.
       Πρόκειται για δύο από τις πιό σταθερές ομάδες του Πρωταθλήματος σε απόδοση, κάτι που είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που κάνουνε σε θέματα οργάνωσης οι δύο αρχηγοί των ομάδων Λεωνίδας Πράττος (Πολιτικοί Μηχ.) και Κώστας Τρουμπούνης (Μηχανολόγοι Μηχ.) .


Οι δύο αρχηγοί των ομάδων
εύχονται καλή επιτυχία ο ένας στον άλλο πριν τον αγώνα.



     Όσο αφορά τον αγώνα, οι ομάδες αγωνίστηκαν με πολλή διάθεση για την νίκη αφού αυτή θα τους έδινε το χάλκινο μετάλλιο.  Τα σκορ ανά δεκάλεπτο αλλά και συνολικά στον αγώνα ήταν αρκετά χαμηλά, καθώς υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 14-11 για τους Μηχανολόγους με τις ομάδες να εναλλάσονται στην πρωτοπορία του σκορ, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Μηχανολόγοι ήταν πιο παραγωγικοί στην επίθεση και προηγήθηκαν στο 20΄με  35-27.
     Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολιτικοί βελτίωσαν πολύ την άμυνά τους, και δεχόμενοι μόνο 13 πόντους ως το 30΄ μείωσαν τη διαφορά και κατάφεραν να την κατεβάσουν  στους 6 πόντους (60-54) ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα. Οι Μηχανικοί όμως από εκεί και πέρα πέτυχαν δύο καλάθια χωρίς να δεχτούνε ούτε έναν πόντο και έτσι οι ομάδες έφτασαν στο τελικό 64-54 για τους Μηχανολόγους.

   Οι πόντοι των ομάδων:



ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  ΜΗΧ.  (Προπονητής: Τρουμπούνης)  Νικολούδης 11 (2), Γιακουμής , Κουμπουρέλος 8,  Βούζας 12, Τασκούδης 7, Βλάχος, Κωστής 4, Τζανέτης, Τρουμπούνης (Αρχηγός) 8, Συμεωνίδης 14.






ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧ. (Προπονητής: Πράττος) Κυριαζίδης 18 (1), Μπούτλας 2, Φοινικόπουλος 1, Πράττος (Αρχηγός) 8 (2), Ζαγανίδης 8, Αλεξόπουλος , Γκαραλέας 11, Μαργώνης , Ντίνας, Πανάφος 5, Φρειδερίκος 2.



Φωτογραφίες από το μικρό Τελικό
 
 
Αρκετές ήτανε οι δυνατές φάσεις κοντά στο καλάθι.




 
 
 
 
Ο Λεωνίδας Πράττος εκτός από Αρχηγός της ομάδας ήταν και ο προπονητής.
 
 
 
Η ομάδα των Μηχανολόγων στον πάγκο της αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.