Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης φάσης : Β΄ ΟΜΙΛΟΣ


       Οι ομάδες που συμμετείχανε στο Δεύτερο όμιλο ήτανε το Οικονομικό, η Πληροφορική, το ΤΕΦΑΑ, η Νομική, η Φιλοσοφική 2  και η Ιατρική. Αυτός ήτανε ίσως ο πιο δυνατός όμιλος του Πρωταθλήματος, ο οποίος βέβαια όπως και οι υπόλοιποι προέκυψε από την κλήρωση της 10ης Οκτωβρίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 2012-12
       Το Οικονομικό εδώ και κάποια χρόνια ακολουθεί τη "γνωστή συνταγή" των επιτυχυμένων ομάδων που είναι η διατήρηση ενός βασικού κορμού  και η τακτική συμμετοχή των βασικών παικτών σε όλους τους αγώνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ομάδας αυτής (αλλά και του Πρωταθλήματος όλα αυτά τα χρόνια) είναι ο Γιάννης Παπαϊακώβου ο οποίος είναι Διδακτορικός φοιτητής και συμμετέχει στους αγώνες της ομάδας του εδώ και 10 περίπου χρόνια, παρ΄όλο που εκτός Πανεπιστημίου είναι αθλητής του βόλλεϋ ! (στη φωτογραφία πρώτος αριστερά, στην επάνω σειρά)
     Στη φάση αυτή η ομάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, κάνοντας την καλύτερή της πορεία τα τελευταία χρόνια (σε πρώτη φάση), ενώ πέρσι είχε αποκλειστεί από το Final Four στον τελευτάιο νοκ άουτ αγώνα από τους Ηλεκτρολόγους.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ  2012-13
    Άλλη μία ομάδα της οποίας η σταθερή προσπάθεια των τελευταίων ετών έχει αρχίσει να αποδίδει.  Είχε πολύ καλά αποτελέσματα στην πρώτη φάση καθώς έχασε μόνο έναν αγώνα, από την πρώτη ομάδα του ομίλου. Περνάει λοιπόν στη δεύτερη φάση έχοντας πολύ καλή συγκομιδή βαθμών, η οποία θυμίζουμε ότι μεταφέρεται στην επόμενη φάση. Την προηγούμενη χρονιά η ομάδα έχασε την είσοδό της στη δεύτερη φάση στην ισοβαθμία με την ομάδα που πέρασε ως τρίτη.


Τ. Ε. Φ. Α. Α.
ΤΕΦΑΑ   2012-13
      Το ΤΕΦΑΑ ήτανε πέρσι οι νικητές του Πρωταθλήματος του ΑΠΘ έχοντας καταφέρει μάλιστα να κατακτήσουν τον τίτλο αυτό χωρίς να χάσουν ούτε έναν αγώνα. Φέτος όμως η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα είναι πολύ διαφορετική έχοντας ήδη δύο ήττες στην πρώτη φάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΤΕΦΑΑ κατάφερε να περάσει στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος μόλις στον τελευταίο αγώνα κερδίζοντας με ένα καλάθι διαφορά, οπότε ισοβάθμισε με την ομάδα της Νομικής στην τρίτη θέση (την οποία κατέτησε καθώς υπερτερούσε στην ισοβαθμία).
     Για να μπορέσει η ομάδα να έχει καλύτερη συνέχεια στο Πρωτάθλημα θα πρέπει οπωσδήποτε στο δεύτερο γύρο να παρουσιαστεί πιο οργανωμένη και με περισσότερους παίκτες παρόντες σε κάθε αγώνα, αλλιώς κινδυνεύει να είναι η πρώτη Πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια που δε θα φτάσει ούτε στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.


 
ΝΟΜΙΚΗ
       Φέτος η Νομική έκανε σημαντικές προσθήκες καθώς ενισχύθηκε με ψηλούς παίκτες, κάτι που της έλειπε πολύ τα τελευταία χρόνια.  Η απόδοση της ομάδας ήταν καλύτερη από τις προηγούμενς χρονιές και θα μπορούσε να έχει περάσει στην επόμενη φάση. Όμως όπως και πέρσι έχασε την πρόκριση  λόγω ισοβαθμίας στη τρίτη θέση, καθώς είχε τους ίδιους βαθμούς με το ΤΕΦΑΑ από το οποίο όμως έχασε 13 πόντους στο δεύτερο φετινό της αγώνα.
 
 
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ  2
      Η δεύτερη ομάδα της Φιλοσοφικής σχολής είναι σχετικά καινούργια αφού πέρσι ήταν η πρώτη της παρουσία στο Πρωτάθλημα. Η φετινή εικόνα της ομάδας είναι καλύτερη από της προηγούμενης χρονιάς παρ΄ όλο που αυτό δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από το συνολικό  ρεκόρ νικών-ηττών (1-4), καθώς είχε δύο ήττες από τους πρωτοπόρους του ομίλου Οικονομικό και Πληροφορική με διαφορές 3 και 5 πόντων αντίστοιχα. 
     Η Φιλοσοφική (2) παρουσιάστηκε με συνέπεια στους αγώνες της και ήταν αρκετά οργανωμένη,  οπότε εάν ενισχυθεί την επόμενη χρονιά (ίσως με την ένωση των δύο ομάδων της Φιλοσοφικής σχολής) η συμμετοχή στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί.
 
 
ΙΑΤΡΙΚΗ
      Η  Ιατρική είναι μια ομάδα  τα αποτελέσματα της οποίας, για όποιον έχει παρακολουθήσει τους αγώνες της, αποτελούν έκπληξη. Αν και αποτελείται από πολλούς καλούς παίκτες, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να έχουν την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα που αναλογούν στις δυνατότητές τους. Αυτές φάνηκαν στον τελευταίο τους αγώνα για φέτος όπου για ένα καλάθι θα είχαν αποκλείσει τους περσινούς Ππρωταθλητές από την επόμενη φάση!  
        Η εικόνα αυτή υπάρχει από πέρσι και αδικεί πολύ αυτή την ομάδα, η οποία ήταν από τις λίγες τα τελευταία δύο χρόνια που έκανε προπόνηση στο Γυμναστήριο, οι παίκτες είχαν αγοράσει τις στολές με δικά τους χρήματα και γενικά οι παίκτες έχουν τη διάθεση να δημιουργηθεί μία καλή ομάδα.  Είναι σίγουρο ότι εάν προστεθούν και κάποιοι ακόμα παίκτες στην ομάδα την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα και η ομάδα θα μπορέσει να συμμετάσχει στην επόμενη φάση.