Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης φάσης: Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


      Στις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουνε μπορείτε να έχετε μία εικόνα για την πορεία της κάθε ομάδας που πήρε μέρος στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου. Η παρουσίαση των ομάδων θα γίνει ανά όμιλο.

      Στον Πρώτο όμιλο συμμετείχαν οι ομάδες των Μαθηματικών, των Μηχανολόγων Μηχανικών, των Χημικών Μηχανικών, της Ιατρικής 2 (η Ιατρική συμμετείχε με δύο ομάδες), η Φαρμακευτική και η Γεωλογία.
   
     Ας δούμε την πορεία της κάθε ομάδας ξεχωριστά :


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ  2012-13
      Η ομάδα των  Μαθηματικών τα προηγούμενα χρόνια είχε μία ενυπωσιακή πορεία κατακτώντας αρκετά Πρωταθλήματα την τελευταία εξαετία. Αυτό οφείλονταν κυρίως στο γεγονός ότι η ομάδα αυτά τα χρόνια είχε μικρές αλλαγές στη σύνθεσή της και αποτελούνταν από αρκετούς παίκτες που συμμετείχαν σε εθνικές κατηγορίες. Την ομάδα κατέβαζε στους αγώνες ως προπονητής ο Καθηγητής του τμήματος κ. Παναγιώτης Βασιλείου, για τον οποίο έχει γίνει στο παρελθόν ειδικό αφιέρωμα.
       Από πέρσι και μετά την αποφοίτηση των περισσότερων παικτών έχει ξεκινήσει μία ανανέωση της ομάδας με προσθήκη φοιτητών από πιό "μικρά" έτη του τμήματος, ενώ πλέον την ομάδα κοουτσάρει ο  Χρήστος Παπαδούλης, ο προηγούμενος αρχηγός ο οποίος μετά την αποφοίτησή του έχει παραμείνει κοντά στην  ομάδα.
       Οι Μαθηματικοί τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους καθώς ήταν αήττητοι, ενώ πέρσι είχαν αποκλείστεί στους νοκ άουτ αγώνες πριν το Final Four απο τους Πρωταθλητές του ΤΕΦΑΑ.ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ  2012-13

     Οι Μηχανολόγοι είναι μία ομάδα με σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια τόσο στη διάρκεια του Πρωταθλήματος όσο και με τις συμμετοχές της στα Final Four. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι η διατήρηση του κορμού για αρκετά χρόνια και η συνεπής συμμετοχή των παικτών της ομάδας σε όλους τους αγώνες, στους οποιους εμφανίζονται 10-12 παίκτες.
    Φέτος η ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλο καθώς έχασε μόνο στον τελευταίο της αγώνα απέναντι στους Μαθηματικούς, ενώ πέρσι είχε κατακτήσει το Χάλκινο μετάλλιο .

 
 
  
ΧΗΜΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
ΧΗΜΙΚΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 2012-13
     Η  ομάδα των Χημικών Μηχανικών είναι μία νέα ομάδα η οποία πρόπερσι και πέρσι είχαν μία συνεπή παρουσία όσο αφορά τη συμμετοχή τους στους αγώνες, η οποία όμως δεν είχε συνδιαστεί και με θετικά αποτελέσματα (μία νίκη σε δύο χρόνια).
     Φέτος έχοντας μικρές προσθήκες κατάφερε να κάνει τρείς νίκες σε πέντε αγώνες, έχοντας αισθητά καλύτερη απόδοση αλλά και δυναμική υποστήριξη από τους συμφοιτητές τους σε κάθε αγώνα! Έτσι κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην επόμενη φάση του Πρωταθλήματος.
 
 
 
ΙΑΤΡΙΚΗ  2

ΙΑΤΡΙΚΗ 2    2012-13
       Όπως αναφέραμε στην αρχή της ανάρτησης η Ιατρική Σχολή συμμετείχε φέτος με δύο ομάδες στο Πρωτάθλημα, αφού πληρούσε τις πρϋποθέσεις που είχαν τεθεί για να συμβεί αυτό.  Η  Ιατρική 2  εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, παρ΄ όλα αυτά είχε πολύ καλή παρουσία και αρκετά καλά αποτελέσματα. Ουσιαστικά έχασε την πρόκριση στη Δεύτερη φάση λόγω της ήττας της από τους Χημικούς Μηχανικούς οι οποίοι και τελικά προκρίθηκαν.
    Η ομάδα αυτή παρουσίασε μία πολύ καλή εικόνα για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα κάτι που σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά  με τις κατάλληλες προσθήκες μπορεί να προχωρήσει και σε επόμενες φάσεις του Πρωταθλήματος.
 
 
 
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ  2012-13
        Το τμήμα της Φαρμακευτικής τις τελευταίες χρονιές κάνει μία προσπάθεια να συγκροτήσει μία οργανωμένη ομάδα, αλλά ακόμα δεν έχουν έρθει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας θα χρειαστεί κάποια ενίσχυση ακόμα. Έχει εκφραστεί η διάθεση για δημιουργία δεύτερης ομάδας για το τμήμα αυτό, αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα θα ερχόταν από την ένωση των δύο αυτών ομάδων.
 
 
 
ΓΕΩΛΟΓΙΑ
ΓΕΩΛΟΓΙΑ  2012-13
   Όπως και η Φαρμακευτική έτσι και η Γεωλογία αν και είναι συνεπής σε θέματα οργάνωσης δεν έχει καταφέρει ακόμα να έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Είτε με κάποιους ακόμα παίκτες είτε με περισσότερη προπόνηση σαν ομάδα, μπορεί να έχει καλύτερη παρουσία την επόμενη χρονιά.