Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης φάσης : Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ


  Ο Τρίτος όμιλος του Πρωταθλήματος απαρτίζονταν από τις ομάδες των Ηλεκτρολόγων Μ.Μ.Υ., του Φυσικού, των Μηχανολόγων Μηχανικών 2, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μηχανικών χωροταξίας και ανάπτυξης, και της Φιλοσοφικής.
 

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ    Μ.Μ.Υ.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ   Μ.Μ.Υ. 2012-13
       Μαζί με τους Μαθηματικούς, οι Ηλεκτρολόγοι είναι οι μόνες ομάδες που εκτός από πρώτες στη βαθμολογία του ομίλου τους, είναι και αήττητες.  Είναι μία ομάδα που η δυναμική της είναι γνωστή καθώς έχει συνεχόμενες παρουσίες σε Final four τα τελευταία χρόνια. Παρουσιάζεται στους αγώνες με αρκετούς παίκτες, ακόμα και με περισσότερους από 12 (όπως προβλέπεται από τον κανονισμό) ενδεικτικό της οργάνωσης της ομάδας.
       Οι πέντε νίκες της πρώτης φάσης δίνουν ένα προβάδισμα για την επόμενη, αρκεί να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στην απόδοση της ομάδας. Οι Ηλεκτρολόγοι κατέκτησαν πέρσι το χάλκινο μετάλιο κερδίζοντας στο μικρό Τελικό τους Μηχανολόγους.
ΦΥΣΙΚΟ
      Η ομάδα του Φυσικού έχει μία πολύ καλή πορεία ως τώρα στο Πρωτάθλημα, χάνοντας μόνο από τους πρωτοπόρους του ομίλου Ηλεκτρολόγους.  Την προηγούμενη χρονιά είχε το ίδιο ρεκόρ νικών-ηττών στην πρώτη φάση (4-1), στη δεύτερη όμως δε μπόρεσε να κάνει κάποια νίκη και να συνεχίσει περισσότερο.
      Η εικόνα της ομάδας φέτος είναι καλύτερη και φαίνεται ότι αποκτά σιγα-σιγά το στοιχείο που έχουν οι ομάδες που θέλουν να προχωρήσουν πιο μακριά στο Πρωτάθλημα, δηλαδή έναν κορμό από παίκτες που έχουν παίξει κάποιες χρονιές μαζί. Εάν φέτος οι παίκτες του Φυσικού είναι πιό προσεκτικοί μορούν να φτάσουν στους νοκ άουτ αγώνες και να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο Final four του Πρωταθλήματος.ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ  2
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ   ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ  2,  2012-13

       Το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών είναι ένα από τα τέσσερα Τμήματα ή Σχολές του πανεπιστημίου που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα με δύο ομάδες. Η δεύτερη ομάδα των Μηχανολόγων παρ΄όλο που συστάθηκε φέτος, όχι μόνο είχε καλή πορεία στην πρώτη φάση αλλά είναι και η μόνη από τις "διπλές" ομάδες που κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση.
       Η ως τώρα πορεία της ομάδας ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα, οπότε οποιοδήποτε καλό αποτέλεσμα στην συνέχεια θα είναι επιτυχία για μία ομάδα που συμμετέχει για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα.
 
 
 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ  2012-13
        Το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας συμμετέχει για δεύτερο χρόνο με ξεχωριστή ομάδα από τις άλλες δύο που εκπροσωπούν τη Φιλοσοφική Σχολή.  Κάποιοι από τους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με την ομάδα της Φιλοσοφικής, επομένως έχουν αρκετές παραστάσεις από τους αγώνες του Πρωταθλήματος.
     Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η ομάδα έκανε δύο νίκες δείχνοντας ότι έχει κάποιες δυνατότητες και ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει το επίπεδο του Πρωταθλήματος. Όπως σε όλες τις ομάδες που δε θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση, ευχόμαστε και σε αυτή να ενισχυθεί τόσο ώστε να είναι έτοιμη στο επόμενο Πρωτάθλημα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
 
 
 
 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ  ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ  &  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  2012-13
      Οι  Μηχανικοί Χωροταξίας και Ανάπτυξης είναι άλλη μία ομάδα η οποία συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα του Α.Π.Θ.  Το γεγονός ότι τα μαθήματα του τμήματος γίνονταν το προηγούμενο εξάμηνο στη Βέροια ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας για την απόδοση της ομάδας στους αγώνες, γι΄αυτό και υπήρχαν επιφυλάξεις γενικότερα για τη δυνατότητα συμμετοχής της στο  Πρωτάθλημα.
       Αποτέλεσμα ίσως αυτών των πρακτικών δυσκολιών ήταν η ομάδα να μη μπορέσει να κάνει κάποια νίκη στους αγώνες της, έχοντας και κάποιες ήττες με μεγάλη διαφορά.  Από το επόμενο εξάμηνο τα μαθήματα του τμήματος μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη και αυτό μπορεί να βελτιώσει τις προϋποθέσεις για συμμετοχή της ομάδας την επόμενη χρονιά, σε συνδυασμό με μία καλύτερη αγωνιστική προετοιμασία.
 
 
 
 ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ
     Η (μία) ομάδα της Φιλοσοφικής παραβαίνοντας πολλούς από τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα (όπως τον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό παικτών για δήλωση συμμετοχής, αδυναμία δήλωσης ωρών και ημερών για προγραμματισμό των αγώνων, εμφάνιση στους αγώνες με 5 παίκτες κ.α.) απέδειξε ότι δεν είχε την απαραίτητη οργάνωση για να πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα.
    Δυστυχώς παρά τις παραχωρήσεις από την πλευρά των διοργανωτών, αποκορύφωμα της συμπεριφοράς αυτής ήταν η εσκεμμένα παράτυπη συμμετοχή σε αγώνα της ομάδας φοιτητή άλλης Σχολής, προκειμένου η ομάδα να μη μηδενιστεί αφού είχε προσέλθει για αγώνα με μόνο 4 παίκτες. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής ήταν η αποβολή της ομάδας από το Πρωτάθλημα. Λόγω των επανειλημμένων περιστατικών που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη ομάδα και της δυσκολίας που συνεχώς προκαλούσε στην ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, δε θα γίνει δεκτή την επόμενη χρονιά δήλωση συμμετοχής της στη διοργάνωση.