Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τιμητική βράβευση του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Βασιλείου.

Πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Πρωταθλήματος
          Η ομάδα του τμήματος Μαθηματικών πέρα από τη φετινή της επιτυχία ως Πρωταθλήτρια του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης του Α.Π.Θ., είχε  μια σταθερή πορεία διακρίσεων στο Πρωτάθλημα τα τελευταία επτά χρόνια. Έδινε πάντα το παρόν στα Final Four έχοντας τη εντυπωσιακή "συγκομιδή" των τριών χρυσών, ενός αργυρού και τριών χάλκινων μεταλλίων. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων η σύνθεση της ομάδας άλλαξε αρκετές φορές λόγω της αποφοίτησης κάποιων φοιτητών, όμως αυτός που παρέμενε πάντα κοντά  στην ομάδα ήταν ο Καθηγητής του τμήματος των Μαθηματικών κ. Παναγιώτης Βασιλείου, ο οποίος ήτανε και ο προπονητής της ομάδας.
        Ανέλαβε τη θέση αυτή λόγω της αγάπης του για το άθλημα αυτό, στο οποίο ήταν και ο ίδιος αθλητής σε νεαρή ηλικία, αλλά και της καλής του σχέσης με τους φοιτητές του. Αν και έχουν υπάρξει και άλλοι Καθηγητές που ήτανε προπονητές στην ομάδα του τμήματός τους, ο κ. Βασιλείου είναι το μοναδικό μέλος Δ.Ε.Π. το οποίο παρέμεινε ως προπονητής ομάδας για τόσο μεγάλο χρονικό  διάστημα.
Κοουτσάροντας  στον αγώνα
      Έδινε πάντα το παρόν στους αγώνες ακόμα και όταν χρειάστηκε να έρθει από το εξωτερικό γι' αυτό,  δίνοντας οδηγίες στους παίκτες πάντα σε χαμηλούς τόνους, κάτι στο οποίο βέβαια βοηθούσε και η πολύ καλή πορεία της ομάδας. Είχε φροντίσει να υπάρχει στατιστική της ομάδας του (ήταν η μόνη ομάδα του πρωταθλήματος που το έκανε αυτό)  και  μάλιστα βάσει της στατιστικής αυτής επιβράβευε προσωπικά τον παίκτη με τις περισσότερες ασίστ σε κάθε αγώνα!

Δίνοντας οδηγίες σε time out
     Το πιο σημαντικό όμως που ο ίδιος θεωρεί ότι έκανε στο διάστημα αυτό, είναι ότι κατά τη συνύπαρξή του με τους φοιτητές στις προπονήσεις και τους αγώνες κατάφερε να παροτρύνει κάποιους από αυτούς  οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τις σπουδές τους να πάρουν το πτυχίο τους.
     Από πολλά γεγονότα λοιπόν θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει την ιδιαίτερη σχέση που είχε ο κ. Βασιλείου με τους παίκτες-φοιτητές του. Η φετινή χρονιά όμως ήταν η τελευταία  κατά την οποία ο κ. Βασιλείου ήταν προπονητής της ομάδας, καθώς από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα διδάσκει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
     Για το λόγο αυτό αλλά και για την πολυετή παρουσία στην ομάδα του τμήματός του, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλους όσους είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου να δοθεί μία τιμητική διάκριση στον κ. Βασιλείου. Την βράβευση αυτή έκανε η Αντιπρύτανις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Σοφία Κουίδου-Ανδρέου κατά την τελετή απονομής των βραβείων του Fianl Four του Πρωταθλήματος, δίνοντας την τιμητική πλακέτα που ανέφερε : "για την προσφορά του στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Μαθηματικού και την αγάπη του στο φοιτητικό αθλητισμό".
Ο κ. Βασιλείου αμέσως μετά την απονομή της διάκρισης



Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.