Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΘ 2011 !!!

Η απονομή των Πρωταθλητών
   
        Η ομάδα των Μαθηματικών ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια για την ακαδημαϊκή περίοδο 2010-2011 στο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
       Για να φτάσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος η ομάδα των Μαθηματικών κέρδισε στον τελικό την ομάδα των Ηλεκτρολόγων Μ.Μ.Υ. σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν οι Ηλεκτρολόγοι χάσανε το τελεταίο σουτ του αγώνα. Έτσι οι Μαθηματικοί κέρδισαν  κατακτώντας αήττητοι το Πρωτάθλημα!

Το κύπελλο του Πρωταθλητή Καλαθοσφαίρισης

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ
       Όπως  αναμένονταν  ήταν ένας πολύ ενδιαφέροντας αγώνας, καθώς αγωνίζονταν δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος οι οποίες μέσα στη χρονιά είχαν σταθερά πολύ καλή απόδοση.
       Η διαφορά πόντων που χώριζε τις δύο ομάδες κατά τη διάρκεια του αγώνα ήτανε συνεχώς μικρή. Παρ' όλο που οι Μαθηματικοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά περίπου στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι Ηλεκτρολόγοι κατάφεραν παίζοντας πολύ καλή άμυνα να τους οδηγήσουν σε συνεχόμενα λάθη και να ισοφαρίσουν 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.
      Από εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά  οι δύο ομάδες είχαν διαφορά 1-2 καλαθιών και φτάνοντας στην τελευταία επίθεση οι Ηλεκτρολόγοι οι οποίοι ήτανε τρεις πόντους πίσω στο σκορ μπόρεσανε  να σουτάρουνε το τρίποντο που χρειαζόντουσαν για να πάνε στην παράταση, αλλά αυτό δεν ήταν εύστοχο. Το τελικό σκορ (56-51) διαμορφώθηκε με δύο βολές για την ομάδα των Μαθηματικών η οποία κέρδισε τον αγώνα και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια για την περίοδο 2010-2011.
       Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί φοιτητές, τόσο των τμημάτων που αγωνίστηκαν στον Τελικό όσο και των τμημάτων των Μηχανολόγων και των Τοπογράφων οι οποίοι είχαν αγωνιστεί νωρίτερα στο Μικρό Τελικό του Πρωταθλήματος.

  Οι  συνθέσεις των ομάδων:
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ: Παπαδούλης 2(Αρχηγός), Γκανούρης 2, Σεμερτζίδης  15(3), Ζιάννας  6, Μαυριόποπουλος, Σουλίδης , Καραπίντσιος  16(2), Τοπαλίδης, Αρβανιτάκης 11, Χατζής  , Αναγνώστου 4.   Προπονητής : Καθηγητής  κ. Βασιλείου.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΜΥ: Μυλωνάκης 4, Γαλανός  11 (1)(Αρχηγός), Μάντζιαρης 16, Μπάκας  4, Μουστάκης , Τριανταφύλλου  , Μποντομητσίδης , Κουρτίδης 6, Βουρδουνιώτης 2, Λέντης 8. Προπονητής: Φρουζάκης.Ένα μέρος από τις κερκίδες του ΑλεξάνδρειουΜΙΚΡΟΣ  ΤΕΛΙΚΟΣ
     Πριν τον Τελικό είχε προηγηθεί η διεξαγωγή του Μικρού Τελικού του Πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων των Μηχανολόγων Μηχανικών και των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών.
    Οι δύο ομάδες  έφτασαν στο Final-Four του Πρωταθλήματος με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς χρειάστηκε να αποκλείσουν στην προηγόύμενη φάση (knock-out αγώνες)  τη Φιλοσοφική -η οποία μαζί με τους Μαθηματικούς ήταν οι μόνες αήττητες ομάδες- και το Τ.Ε.Φ.Α.Α. που είναι οι περσινοί Πρωταθλητές!
    Και αυτός ο αγώνας είχε πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη καθώς παρά τη διαφορά των 15 πόντων που είχαν εξασφαλίσει οι Τοπογράφοι στο 30΄, οι Μηχανολόγοι κατάφεραν να πάνε τον αγώνα στην παράταση και να τον κερδίσουν, κατακτώντας έτσι την τρίτη θέση!
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μηχανολόγοι  Μηχανικοί
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ : Συμεωνιδης  24, Νικολούδης 19, Γενναίος 10, Τασκούδης 1, Κουμπουρέλος 6, Νυφαντής 6(2), Μηλιώρης 2, Τρουμπούνης 4(Αρχηγός). Προπονητές: Τρουμπούνης - Φωτίου.


Αγρονόμοι  Τοπογράφοι  Μηχανικοί
ΑΓΡ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧ. : Κατσιάνης , Μακρής 2, Ζυγούρας  23(5), Τοπουζελίδης 6(2), Γιαννακούλας 13, Σπυρίδης 7 (Αρχηγός), Τακατζόγλου 16(2) Προπονητής : Σπυρίδης.


Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση.