Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Α' Ημιτελικός ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ - ΤΕΦΑΑ 63 - 56

 
 
 
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ  2016-17
 
 
ΤΕΦΑΑ   2016-17
 
 
     Oι δύο ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές σε Final Four  τα τελευταία χρόνια συναντήθηκαν στον πρώτο ημιτελικό της Τελικής φάσης. Οι Ηλεκτρολόγοι είχαν 6 συμμετοχές τα προηγούμενα 7 χρόνια αλλά καμία κατάκτηση Πρωταθλήματος, ενώ το ΤΕΦΑΑ συμμετείχε 4 φορές την περίοδο αυτή και το κατέκτησε και τις 4 ! Πέρσι μάλιστα οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πάλι στον Ημιτελικό, με το ΤΕΦΑΑ να κερδίζει και στη συνέχεια να κατακτά το Πρωτάθλημα
        Ήταν αναμενόμενο λοιπόν, ότι αυτές οι δύο έμπειρες ομάδες με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται σε συλλόγους θα είχαν έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα, όπως και έγινε. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν «αναγνωριστικό» για τις δύο ομάδες με κλειστές άμυνες, όμως το ΤΕΦΑΑ κατάφερε να προηγηθεί στο 5΄ με 12-4. Το τάιμ άουτ που πήραν οι Ηλεκτρολόγοι φαίνεται ότι βοήθησε, καθώς κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι με το δεκάλεπτο να κλείνει με  14-11 υπέρ του ΤΕΦΑΑ.
  Στο δεύτερο δεκάλεπτο υπερίσχυσαν οι Ηλεκτρολόγοι οι οποίοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 32-27 με επιμέρους σκορ 21-13, χάρη σε 9 συνεχόμενους πόντους του Πρωτούλη. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν σειρά του Γκαβέζου να σκοράρει 8 συνεχόμενους πόντους για τους ΗΜΜΥ, ενώ για το ΤΕΦΑΑ κυρίως ο Φλιάτης ανταπέδιδε και στο 30΄ οι ομάδες είχαν 3 πόντους διαφορά (47-44 οι ΗΜΜΥ), δείχνοντας ότι το παιχνίδι θα ήταν ενδιαφέρον ως το τέλος.
   Πράγματι αν και οι Ηλεκτρολόγοι προηγήθηκαν με 9 πόντους, η διαφορά σταδιακά μειώθηκε και παρ’ όλο που φαίνονταν ότι οι ΗΜΜΥ ελέγχουν τον αγώνα , στο τελευταίο 1,5 λεπτό οι δύο ομάδες διεκδικούσαν ισάξια τη νίκη καθώς η διαφορά ήταν μόλις 4 πόντοι. Ένα τρίποντο του Πετρίδη και ένα goal-foul του ίδιου ήταν οι πόντοι που χρειάστηκαν για να ξεφύγουν οι Ηλεκτρολόγοι και το παιχνίδι να τελειώσει με 63-56 υπέρ τους.
   Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα στον Τελικό της Πέμπτης 18/5  στις 2:00 στο Παλαί ντε Σπορ, με αντιπάλους τους Πολιτικούς Μηχανικούς, σε μία επανάληψη του Τελικού του 2014 στον οποίο είχαν επικρατήσει οι Πολιτικοί. Από την άλλη το ΤΕΦΑΑ θα αγωνιστεί στις 12:00 για το Χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Φαρμακευτική.
Οι πόντοι των ομάδων :
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ Μ.Μ.Υ : (Τρουμπούνης, Χατζόπουλος) , Πασχαλίδης 2, Αγρότης 2, Μπέλλος, Ρόπουτης 9, Πετρίδης 6, Βαγιάτης 4, Πρωτούλης 22,  Τικτόπουλος , Ακριτίδης , Φύκατας 2, Αποστόλου, Γκαβέζος 16.
Τ.Ε.Φ.Α.Α :  (Αγγέλου, Βουτσινάς)Βλέτσης 4, Καδης 8, Λουμπούνης 3, Σιβένας  , Φλιάτης 24, Καραμανώλης, Σακελλιων 3, ΚαραΪσκάκης 3 , Πολιτόπουλος  9.