Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

4ος Προημιτελικός Ανδρών Ηλεκτρολόγοι - Οικονομικό 70-62







ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ
 



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
 
 
 
 
 
     H τετράδα των ομάδων που θα πάρουν μέρος στους Τελικούς συμπληρώθηκε από τους Ηλεκτρολόγους, οι οποίοι κέρδισαν την ομάδα του Οικονομικού.  Ο αγώνας αυτός ήταν μία επανάληψη του περσινού προημιτελικού (2015), στον οποίο όμως το Οικονομικό είχε κερδίσει τους αήττητους Ηλεκτρολόγους  με διαφορά ενός καλαθιού.
 
  Με την περσινή του πορεία το Οικονομικό επιβραβεύτηκε για τις προσπάθειες της ομάδας εδώ και χρόνια, κατακτόντας μάλιστα το Χάλκινο μετάλλιο. Φέτος ως τους Προημιτελικούς ήταν ένα επίπεδο πιο επάνω σαν ομάδα, αφού χάρη και στην ενίσχυση με καινούργιους παίκτες κατάφερε για πρώτη φορά να φτάσει στην τρίτη φάση της διοργάνωσης ως η μόνη αήττητη ομάδα του Πρωταθλήματος ! Εκεί όμως συνάντησε τους Ηλεκτρολόγους οι οποίοι αν και έιχαν κάνει ήδη δύο ήττες, παραμένουν μία από τις καλύτερες ομάδες τα τελευταία χρόνια.
 
      Από το ξεκίνημα του αγώνα το Οικονομικό πήρε νωρίς μία διαφορά και για το λόγο αυτό οι Ηλεκτρολόγοι αν και έκαναν καλές επιλογές ήταν πιο νευρικοί με αποτέλεσμα να είναι και άστοχοι. 'Ετσι το Οικονομικό έχοντας ευστοχήσει σε τέσσερα τρίποντα προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με 22-16.  Αυτές οι συνθήκες συνεχίστηκαν και στο επόμενο δεκάλεπτο  όπου οι Ηλεκτρολόγοι σημείωσαν μόλις 11 πόντους, και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο Οικονομικό να διευρύνει τη διαφορά του στο ημίχρονο το οποίο έληξε με 38-27 υπέρ τους με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο.
 
  Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς οι Ηλεκτρολόγοι βελτίωσαν πολύ την άμυνά τους και κυρίως ήταν πιο έυστοχοι στην επίθεση. Στηριζόμενοι κυρίως στον Πρωτούλη (5 πόντοι στο ημίχρονο, 12 στο τρίτο δεκάλεπτο) βρήκαν λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης των αντιπάλων τους και στο 30΄μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (52-48).
 
  Η ισορροπία του αγώνα είχε αλλάξει τελείως και αυτό φάνηκε και στα τελευταία 10 λεπτά, που το Οικονομικό δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα των Ηλεκτρολόγων που λειτουργούσε πολύ καλύτερα, με αποτέλεσμα να σημειώσουν μόλις 10 πόντους ως τη λήξη του αγώνα.  Από την άλλη οι Ηλεκτρολόγοι αφού ισοφάρισαν είχαν καλύτερη ψυχολογία, και έτσι το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν και το πιο παραγωγικό για αυτούς αφού σημείωσαν 22 πόντους, κυρίως με τους Γκαβέζο και Ρόπουτη.
 
   Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα συμφώνησαν ότι και οι δύο ομάδες αξίζανε να βρίσκονται στο φετινό Final Four, όμως λόγω της διαφορετικής βαθμολογικής τους κατάταξης συναντήθηκαν στα προημιτελικά. Το Οικονομικό απέδειξε ότι φέτος θα μπορούσε να διεκδικήσει για άλλη μία φορά ένα μετάλλιο, όμως οι Ηλεκτρολόγοι είναι αυτοί που θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν.