Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Δ' ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ - ΦΥΣΙΚΟ :71-63


      Μετά τον τέταρτο προημιτελικό οριστικοποιήθηκε η τετράδα των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Final Four για την περίοδο 2014-2015.  Η Ιατρική ήταν αυτή που μετά από άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι στη φάση αυτή, κατάφερε για πρώτη φορά να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε Τελική φάση.

   Και οι δύο ομάδες έκαναν πολύ καλό πρώτο γύρο, έχοντας μόνο μία ήττα και τερματίζοντας πρώτες στον όμιλό τους.  Ήταν δύο σχετικά ισοδύναμες ομάδες, γι’ αυτό αναμένονταν ο αγώνας αυτό να είναι δύσκολος και για τις δύο, όπως και συνέβη.
 


   Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ιατρική αξιοποίησε το μεγάλο γήπεδο και έτρεξε αρκετά στον αιφνιδιασμό που είναι ένα από τα πλεονεκτήματά της, δημιουργόντας μία σημαντική διαφορά 10 πόντων (25-15) με τον Σταματέλλο να έχει ήδη 13 πόντους.  Με την έναρξη όμως της επόμενης περιόδου, το Φυσικό άρχισε να είναι πιο εύστοχο στα σουτ τριών πόντων, που είναι το δικό του χαρακτηριστικό στα παιχνίδια του. Έτσι αρχικά με 8 συνεχόμενους πόντους του Μπάγκαλα  (2 τρ.) μείωσε σε 25-23 και κρατήθηκε κοντά στο σκορ ως το 8’ της περιόδου. Στο τελευταίο δίλεπτο κάποια λάθη του Φυσικού επέτρεψαν στην Ιατρική να αυξήσει λίγο τη διαφορά, με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 38-32.

   Η τρίτη περίοδος ανήκε και πάλι στην Ιατρική η οποία επέβαλε τον δικό της ρυθμό, βασιζόμενη στον Σταματέλλο τόσο για την οργάνωσή της όσο και για το σκοράρισμα (23 πόντοι στο 30΄).  Το Φυσικό είχε ήδη πρόβλημα από το 6ο λεπτό της 3ης περιόδου με 2 βασικούς του παίκτες να βρίσκονται στον πάγκο με 4 φάουλ  ( Αμπατζόγλου, Αθανασιάδης).  Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Ιατρική η οποία δημιούργησε τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα (55-41) και έβαλε τις βάσεις για να κερδίσει το παιχνίδι, με την τρίτη περίοδο να λήγει με 55-43.

  Παρ’ όλο που οι συνθήκες ήταν πλέον πολύ δύσκολες για το Φυσικό, έκανε μία μεγάλη προσπάθεια για να πλησιάσει στο σκορ.  Ήδη στα πρώτα δυόμιση λεπτά της τέταρτης περιόδου με ένα 6-0 (και πάλι με σκόρερ τον Μπάγκαλα), κατάφερε να μειώσει σε 55-49 αναγκάζοντας την Ιατρική να ζητήσει αμέσως τάιμ άουτ.  Στη συνέχεια οι δύο ομάδες διατήρησαν αυτή τη διαφορά, όμως  σταδιακά η Ιατρική εκμεταλλεύτηκε την απώλεια παικτών του Φυσικού με πέντε φάουλ. Έτσι πηγαίνοντας συχνά στη γραμμή των ελεύθερων βολών παρέμειναν μπροστά στο σκορ, με το Φυσικό να πλησιάζει τελευταία φορά στο 37΄ στους 6 πόντους (62-56) μετά από τρίποντο του Σκαμιώτη.  Όμως από εκεί και πέρα η ευστοχία των παικτών του Φυσικού δεν συνεχίστηκε και η Ιατρική επικράτησε με 71-63, κάτι που πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους παίκτες της και τους φίλους της ομάδας.





 
ΦΥΣΙΚΟ

     Η χρονιά τελείωσε αγωνιστικά για την ομάδα του Φυσικού, η οποία για άλλη μία περίοδο έδειξε ότι τα τελευταία χρόνια είχε δίκαια μία θέση στα προημιτελικά.  Θα μπορούσε μάλιστα να συμμετάσχει στην Τελική φάση, εάν είχε μεγαλύτερο ρόστερ ώστε να αντέξει στην πίεση των αντιπάλων για 40 λεπτά.  Η επόμενη χρονιά θα είναι μία νέα αρχή για το Φυσικό, καθώς μετά από αρκετά χρόνια θα αποχωρήσει ο υπεύθυνος της ομάδας Παναγιώτης Αμπατζόγλου. Αυτό δε θα πρέπει να αποσυντονίσει την ομάδα, αλλά να είναι μία αφορμή για ανασυγκρότηση της, από τη στιγμή που ο φετινός υπεύθυνος θα είναι ούτως ή άλλως κοντά στην ομάδα.
    Πριν λίγες χρονιές η συμμετοχή της περιοριζότανε στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, όμως σταδιακά δημιουργήθηκε μία ομάδα που κάθε χρόνο είχε και πιο σταθερή απόδοση, με αποκορύφωμα τη φετινή πρωτιά στον όμιλό της στην πρώτη φάση. Από τη στιγμή που οι περισσότεροι παίκτες θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά, με λίγη ενίσχυση η ομάδα μπορεί να επαναλάβει μία πορεία σαν τη φετινή.