Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Β' ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ : ΓΕΩΠΟΝΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 85-69




     Στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης οι Γεωπόνοι αντιμετώπισαν την Πληροφορική, και μετά τη νίκη τους είναι η επόμενη ομάδα που θα συμμετάσχει στην Τελική φάση του Πρωταθλήματος.


ΓΕΩΠΟΝΙΑ


     Από πολύ νωρίς η Γεωπονία έδειξε ότι μπορεί να ελέγξει το παιχνίδι, και κατάφερε να προηγηθεί στο πέμπτο λεπτό με 16-5.  Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου που έληξε με 28-17.
    Στο επόμενο δεκάλεπτο οι παίκτες της Πληροφορικής βελτίωσαν πολύ την άμυνά τους, με αποτέλεσμα να δεχθούν μόνο 17 πόντους και αυτό σε συνδυασμό με τα 4 τρίποντα που πέτυχαν στο διάστημα αυτό, μειώσανε στο ημίχρονο σε 35-29.

     Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Γεωπονία ξεκίνησε δυνατά με ένα επιμέρους σκορ 8-2,  αναγκάζοντας την Πληροφορική να ζητήσει τάιμ άουτ στο δεύτερο μόλις λεπτό. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αμυντικά το καλύτερο για τη Γεωπονία καθώς δέχθηκε 14 πόντους, κάτι που βοήθησε στο να ξεφύγει στο σκορ με  66-53 στο 30', δείχνοντας και πάλι ότι ελέγχει το παιχνίδι.
   Πράγματι με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου κατάφερε και αύξησε τη διαφορά σε 21 πόντους (74-53), όμως κάπου εκεί η Πληροφορική αντέδρασε και άρχισε σταδιακά να μειώνει τη διαφορά κατεβάζοντάς την στους 8 πόντους και μπαίνοντας πάλι στο παιχνίδι. Όμως λόγω της κούρασης και κάποιων βιαστικών επιλογών στην επίθεση, η Γεωπονία μετέτρεψε με αιφνιδιασμούς τα λήθη της Πληροφορικής σε εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά και να κερδίσει το παιχνίδι με 83-69.

   

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
 
 
     Η  Πληροφορική για άλλη μία φορά έδειξε ότι άξια έφτασε ένα βήμα πριν από το Final four, τόσο με την εμφάνισή της στον αγώνα αυτό όσο και με την γενικότερη παρουσία της όλη τη χρονιά. Η έλλειψη βάθους όμως στον πάγκο κόστισε, καθώς στο τέλος του αγώνα ήταν εμφανής η κούραση των παικτών στην προσπάθειά τους να μειώσουν τη διαφορά.
      Η σημερινή ομάδα εάν αποτελέσει τον κορμό ενός συνόλου στον οποίο θα προστεθούν και κάποιοι ακόμα παίκτες, θα μπορούσε την επόμενη χρονιά να εξασφαλίσει για πρώτη φορά μετά από χρόνια τη συμμετοχή της στους Τελικούς της διοργάνωσης.