Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 1ης ΦΑΣΗΣ - Β΄ ΟΜΙΛΟΣ




 

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ & ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ



    Η δεύτερη ομάδα που έχει παραμείνει αήττητη κατά την πρώτη φάση είναι η ομάδα των Ηλεκτρολόγων Μ.Μ.Υ., κάτι το οποίο είχε καταφέρει και πέρσι.  Τα τελευταία χρόνια έχει σταθερά πολύ καλή παρουσία στο Πρωτάθλημα τόσο αγωνιστικά όσο και σε θέματα οργάνωσης.  Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά της ομάδας είναι η συνεχής ανανέωση των παικτών που μαζί με  το βασικό κορμό απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας. Έτσι η ομάδα εμφανίζεται πάντα πλήρης στους αγώνες και οι περισσότεροι παίκτες έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και είναι ένα από τα «μυστικά»  που έχουν οδηγήσει τους Ηλεκτρολόγους σε συνεχόμενες συμμετοχές σε Final Four και στην κατάκτηση μεταλλίων.

 
 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

 
    Άλλη  μία «παραδοσιακή δύναμη»  του Πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, η οποία φτάνει συνεχώς στη νοκ άουτ φάση τη διοργάνωσης αλλά την τελευταία τριετία δεν έχει κατορθώσει να πάρει μέρος στους Τελικούς. Πέρσι αποκλείστηκε από τους Πολιτικούς Μηχανικούς για ένα καλάθι, αλλά φέτος φαίνονται πιο έτοιμοι και ώριμοι από τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσανε να είναι η δεύτερη αήττητη ομάδα του Πρωταθλήματος αλλά έχασαν στον αγώνα με τους Ηλεκτρολόγους στην παράταση. Αυτό δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας αυτής και δεν μένει παρά να δούμε που μπορούνε να φτάσουνε φέτος.

 

 

ΧΗΜΙΚΟ

      Μετά από πολλά χρόνια το Τμήμα του Χημικού δήλωσε και πάλι συμμετοχή στο Πρωτάθλημα. Συνήθως η πρώτη χρονιά για τις ομάδες που δεν έχουν εμπειρίες από την διοργάνωση είναι μεταβατική, καθώς χρειάζονται χρόνο ώστε να συγκεντρωθούνε αρκετοί καλοί παίκτες και να γνωριστούνε αγωνιστικά μεταξύ τους. Όμως η ομάδα του Χημικού έδειξε ότι αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο, καθώς έχοντας αρκετά καλό υλικό κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους περισσότερους από τους αντιπάλους τους και να κάνουν τις νίκες που χρειαζόντουσαν ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν στο Πρωτάθλημα. Τα πράγματα βέβαια στη δεύτερη φάση θα είναι πιο δύσκολα λόγω βαθμολογίας, όμως ήδη η ως τώρα παρουσία τους ήταν επιτυχημένη.







 ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

 

   Αν και πέρσι είχαν περάσει στη δεύτερη φάση, τη φετινή χρονιά οι Χημικοί Μηχανικοί  δεν τα κατάφεραν. Τους κόστισε η ήττα στο παιχνίδι με τους Χημικούς, καθώς αυτό το αποτέλεσμα έκρινε και την ομάδα που θα περνούσε. Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια γίνεται μία καλή προσπάθεια να δημιουργηθεί μία ομάδα που μπορεί να δυναμώνει χρόνο με το χρόνο, καθώς αποτελείται από ένα βασικό κορμό φοιτητών «μικρών» ετών του Τμήματος. Εάν ο κορμός αυτός παραμείνει και του χρόνου, τότε σίγουρα θα υπάρξει και καλή συνέχεια για την ομάδα αυτή

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΑΡΧΙΟΛΟΓΙΚΟ
 

    Πρόκειται για μία ομάδα  που αποτελείται από παίκτες που αγαπούνε πολύ αυτό το άθλημα και ευχαριστιούνται τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Έχουν υπάρξει παιχνίδια στα οποία είχαν πολύ καλή απόδοση και προβληματίσανε δυνατές ομάδες. Όμως αυτό που δεν έχει αποκτήσει ακόμα αυτή η ομάδα είναι σταθερότητα στην απόδοσή της, ώστε να έχει και τα αποτελέσματα που περιμένει. Η διατήρηση του κορμού τους και η προσθήκες που έκαναν φέτος είναι μία καλή αρχή ώστε να αποκτήσει τη σταθερότητα που χρειάζεται.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ  3
 
     Αυτή είναι η τρίτη ομάδα που προέρχεται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Ήταν η πρώτη χρονιά που πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα και φάνηκε ότι χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να μπορέσει να σταθεί στο επίπεδο του Πρωταθλήματος. Επομένως την επόμενη χρονιά θα πρέπει να επιλέξουνε εάν θα προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα ή αν θα ενσωματωθούνε σε κάποια από τις άλλες ομάδες του Τμήματος.

 

ΓΕΩΛΟΓΙΑ
 
    Η ομάδα της Γεωλογίας  δεν μπόρεσε να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα φέτος στους αγώνες, αν και βέβαια αυτό δεν είναι το μόνο ζητούμενο κατά τη συμμετοχή των ομάδων στο Πρωτάθλημα. Αυτό που προβλημάτισε περισσότερο με την ομάδα φέτος ήταν η προσέλευση των παικτών της στους αγώνες που ήταν αρκετά περιορισμένη. Αυτό είναι και μία από τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή μίας ομάδας στη διοργάνωση, και επειδή οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν ενημερωθεί για αυτό, είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους εάν θελήσουν του χρόνου να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα.