Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γεωπονική - Πληροφορική 93 - 81

 
 
ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
 
 
        Η ομάδα της Γεωπονικής Σχολής κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να εξασφαλίσει τη συμμερτοχή της στο Final Four του Πρωταθλήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Οι περσινοί φιναλίστ αντιμετώπισαν στον τρίτο προημιτελικό την ομάδα της Πληροφορικής, της οποίας επικράτησαν με σκορ 93 - 81.
 
        Τόσο η ομάδα της Γεωπονικής όσο και της Πληροφορικής, είχαν από 9 και 14 βαθμούς στην πρώτη και δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος αντίστοιχα. Είχανε δηλαδή ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έχοντας συνολικά μόνο δύο ήττες. Και αν για την ομάδα της Γεωπονικής ήταν κάτι σχετικά αναμενόμενο  μετά την περσινή της παρουσία στον Τελικό του Πρωταθλήματος, η πορεία της Πληροφορικής ήτανε μία επιβράβευση για την ομάδα αυτή καθώς από πέρσι είχε φανεί ότι ήτανε ένα σύνολο με πολλές δυνατότητες. 
      Την προηγούμενη χρονιά δεν είχε καταφέρει να περάσει στη δεύτερη φάση λόγω ισοβαθμίας με την τρίτη ομάδα. Φέτος όμως ισοβάθμισε στο τέλος της πρώτης φάσης με το Οικονομικό στην πρώτη θέση του Β΄ομίλου ενώ και στη δεύτερη φάση ισοβάθμισε στην πρώτη θέση με άλλες τρεις ομάδες (κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα στη φάση αυτή !).  Θα μπορούσε δηλαδή η ομάδα να έχει τερματίσει σε υψηλότερη θέση στον όμιλό της και να έχει έναν πιο εύκολο αντίπαλο στη φάση των ημιτελικών αγώνων.

     Όσο αφορά τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ (19-17) και το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως  η Πληροφορική αν και κατάφερε να δημιουργήσει ελεύθερα σουτ ήτανε άστοχη και η Γεωπονική εκμεταλλευόμενη την δυσκολία αυτή στο σκοράρισμα σε συνδυασμό με την πολλή καλή της απόδοση στην επίθεση (32 πόντοι σε 10΄), κατάφερε ήδη στο τέλος του ημιχρόνου να πάρει μια μεγάλη διαφορα κάνοντας το σκορ 51 - 28.
     Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γεωπόνοι διατήρησαν τη διαφορά αυτή ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα (71-52) και έτσι η τελευταία περίοδος είχε πιο διαδικαστικό χαρακτήρα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Πληροφορικής να μειώσει το σκορ και οαγώνας να λήξει με τελικό αποτέλεσμα 93-81.
    Πρώτος σκόρερ της Πληροφορικής (από την οποία σκόραραν μόνο 5 παίκτες) αλλά και του αγώνα ήτανε ο Κάππος με 29 πόντους, από τους οποίους τους 27 σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο! Από τους Γεωπόνους ξεχώρισε ο Ντάλλης με 27.  Οι υπόλοιποι  πόντοι των ομάδων :

    ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ : Τρομπούκης 12, Ξανθης, Αλεξανδρίδης 10, Τσαχάκης 2, Ανδρεάδης 9, Ντάλλης 27, Μελισσόβας 2, Μαλούνας 15, Δαβάνης 16.

   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ : Σταμπουλής, Χατζηκωνσταντίνου 10, Κάππος 29, Ψαραλέξης, Ασπιώτης, Δημητριάδης 15, Παληογιάννης 11, Ντερβίση 16, Γεροχρήστος.